И момци са села заслужују љубав: Како је српска снајка из Казахстана на први поглед освојила срце Радоја из Мионице

0
1818

Доказано је да права љубав не познаје границе, језичке баријере, различите културе, обичаје и традицију. То нам потврђују Казахстанка Жана и њен весели животни сапутник Mионичанин Радоје.

Њих двоје су се упознали  захваљујући пројекту “Мионичка млада”, који је спровела општина Мионица због великог броја нежења који живe у том крају.

Упознавање ово двоје младих је почело „преко жице“, али на модеран начин. Захваљујући скајпу који им је био главни облик комуникације, Жана и Радоје су имали прилику да се боље упознају и да причају о свему. Све то је трајало пуна три месеца, и прерасло је у нешто много више, обострану љубав. Она је била главни покретач који је охрабрио младу Казахстанку Жану да напусти своје родно место, пређе хиљаде и хиљаде километара и своју срећу нађе у Мионици са Радојем.

Када је Жана стигла у Мионицу, све је било спремно за организовање велике традиционалне српске свадбе.

Тог дана поштовали су се сви српски обичаји везани за венчања, од кићења сватова, куповине младе, преко пуцања у јабуку, музике која је пратила сватове, размене бурми, бацање бидермајера и на крају преношења младе преко младожењиног кућног прага.

На лицима младог брачног пара сија  љубав, срећа и задовољство. Надамо се да ће тако бити и у будућности и да ће још многи неожењени Мионичани љубав свог живота пронаћи на сличан начин.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име