I momci sa sela zaslužuju ljubav: Kako je srpska snajka iz Kazahstana na prvi pogled osvojila srce Radoja iz Mionice

0
1298

Dokazano je da prava ljubav ne poznaje granice, jezičke barijere, različite kulture, običaje i tradiciju. To nam potvrđuju Kazahstanka Žana i njen veseli životni saputnik Mioničanin Radoje.

Njih dvoje su se upoznali  zahvaljujući projektu “Mionička mlada”, koji je sprovela opština Mionica zbog velikog broja neženja koji žive u tom kraju.

Upoznavanje ovo dvoje mladih je počelo „preko žice“, ali na moderan način. Zahvaljujući skajpu koji im je bio glavni oblik komunikacije, Žana i Radoje su imali priliku da se bolje upoznaju i da pričaju o svemu. Sve to je trajalo puna tri meseca, i preraslo je u nešto mnogo više, obostranu ljubav. Ona je bila glavni pokretač koji je ohrabrio mladu Kazahstanku Žanu da napusti svoje rodno mesto, pređe hiljade i hiljade kilometara i svoju sreću nađe u Mionici sa Radojem.

Pročitajte i  Krov nad glavom za 200 dece: CarGo i Manastir Hilandar izgradili dečji Kamp prijateljstva

Kada je Žana stigla u Mionicu, sve je bilo spremno za organizovanje velike tradicionalne srpske svadbe.

Tog dana poštovali su se svi srpski običaji vezani za venčanja, od kićenja svatova, kupovine mlade, preko pucanja u jabuku, muzike koja je pratila svatove, razmene burmi, bacanje bidermajera i na kraju prenošenja mlade preko mladoženjinog kućnog praga.

Pročitajte i  Tradicionalno jelo kome niko ne može da odoli: Najbolji recept za najukusniji svadbarski kupus

Na licima mladog bračnog para sija  ljubav, sreća i zadovoljstvo. Nadamo se da će tako biti i u budućnosti i da će još mnogi neoženjeni Mioničani ljubav svog života pronaći na sličan način.

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime