Српска жена је ХЕРОЈ! Ако хоћеш да останеш НОРМАЛАН, угледај се на њу!

0
1781

Преносимо вам феноменалан текст Мирјане Бобић Мојсиловић који носи назив “Kако остати нормалан у Србији”, а описује просечну српску жену као узор како упркос свему остати позитиван, срећан и што је најважније – нормалан!

“Ако те Србија мучи, брине, изазива нервозу, страхове, и чини да губиш смисао живота, да западаш у депресију и да не видиш излаз – постоји само један савет који даје резултате: угледај се на српску жену.

Српска жена је херој. Ово није феминистичка прича, ово су чињенице:

Pročitajte i  Оригинални рецепт за НОВОПАЗАРСКЕ МАНТИЈЕ: Специјалитет коме нико не може одолети

Осврни се около и видећеш армију феноменалних и даље насмејаних, лепо обучених и дотераних жена које успевају да, упркос свему, пронађу смисао, загрле децу, скувају ручак, оду на посао, среде гајбу и оду на починак, сањајући, попут јунакиња романтичне литературе, да је сутра нови дан и да ће бити боље.

Српска жена је маштовита, и са њом је увек цео свет: и кинеска пијаца за њу може да буде Пета авенија, турске гаће на пијаци су за њу Викторија Сикрет, разгаженост прошлогодишњих ципела забашуриће тако што ставља јачи кармин, а ташну препуну рачуна за струју и инфостан, носиће са осмехом.

Pročitajte i  Како да ораси не буду горки: 3 једноставна трика која ће спасити сваку домаћицу

Српска жена уме да од 300 грама меса направи мусаку за четворочлану породицу, уме да измисли колач од два јајета, и да букетом зимских ружа разбије сивило дана.

Српска жена измишља живот, и због тога је права уметница. Чак и кад гледа турске серије, то је зато што тамо још увек нису заборавили на оне три слатке речи.

Pročitajte i  Обичаји правих српских домаћица: Тањир се никада не враћа празан

Ако нисте схватили, српска жена се не предаје. Она ће да измисли море на Ади Циганлији, умесиће сва јужна острва од хлеба, исхеклаће све пакет аранжмане на које није отишла, и тегле ајвара слагаће као што друге жене слажу накит.

Јер, она је укапирала.

Од самог живота, много је важнија његова интерпретација.”

Стил.Курир

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име