Српски фудбалер који руши предрасуде: Уместо скупих аутомобила вози 10 година старо возило, али зато помаже деци и немоћнима

0
1580

За фудбалере важи да обожавају скупе аутомобиле и да на њих троше стотине милиона, као и да не размишљају о новцу, јер зарађују цифре које су „обичном свету“ ван домашаја. Ипак, има и оних који искачу из шаблона и потпуно су другачији, а међу њих спада играч Сент Етјена и бивши репрезентативац Србије Невен Суботић.
Искусни дефанзивац је лако објаснио да није смисао свега у новцу, аутомобилима, лепим девојкама… Показао је да се издваја од многих фудбалера по понашању!

Показао је колико је велики човек помажући онима који немају, и у томе се огледа величина једне особе, без обзира да ли је добар фудбалер или не, колико зарађује и где игра.

Pročitajte i  Имамо посебну понуду за наше читаоце! Представљамо вам књигу СРБИЈОМ која ће вас очарати јер поносно представља нашу предивну земљу  

„Да би дошао до среће мораш се за њу борити. Мало се даје животу не би ли се постигло нешто лепо. Чињеница је да ће две трећине популације за две до три деценије имати проблема са водом. Није довољно само дати неком 10 евра и све је у реду. Не, важно је наћи приступ проблему који би изродио решење. Моја фондација се фокусирала на потребама за водом, нарочито у Африци. Тамо деца са 20 литара воде на леђима пешаче километрима и сатима по несносној врућини, да би имали шта да пију. А немају ни прближно квалитетну воду као што смо ми у Европи навикли. Трудимо се да тој деци дамо прилику да уместо по воду иду у школу, да се едукују. Успели смо у томе, а то ми је важно јер само уложили много времена и страсти у фондацију. Најсрећнији сам био када смо обезбедили приступ води за више од 30.000 људи“, рекао је Суботић.

Pročitajte i  Разноликост писма и језика: Народи у Европи који не користе латиницу

Док се фудбалери широм света шепуре у новим четвороточкашима плаћеним невероватним сумама, штопер француског тима има потпуно другачију животну филозофију.

„Много тога сам покушао да продам и продао сам. Схватио сам да нисам срећнији ако возим скуп аутомобил, тако да сада возим мали ауто стар 10 година. И то ми је довољно. Али, ја то не видим као жртву, већ као нову животну вредност до које сам дошао. У прошлости сам ценио друге вредности, гледао сам МТВ и мислио како ћу купити овај или онај аутомобил… Сада имам друге вредности и потпуно друге идоле. И то је велико олакшање“, поручио је бивши репрезентативац наше земље.

Pročitajte i  Имамо посебну понуду за наше читаоце! Представљамо вам књигу СРБИЈОМ која ће вас очарати јер поносно представља нашу предивну земљу  

Блиц

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име