Zločin koji se ne sme zaboraviti: Srpski glumac zverski je pretučen, jer su mislili da je Rom, a do danas niko za to nije odgovarao

0
2527

Novembra 2000. godine desio se ovaj nikada zaboravljeni skandal, kada je grupa mladića brutalno pretukla Dragana Maksimovića jer su mislili da je Rom. Glumac je povredama podlegao 2 meseca nakon tog incidenta.

dragan-maiskovic-secanje-sramota-srbije-serb-rs_

Preminuo je 4. februara i nikada nije rekao ko je to uradio, jer nije hteo da se ti mladi ljudi gone krivično.

Pročitajte i  Danas ih gotovo NEMA: Stare zaboravljene zanatlije, koje su pravile UMETNOST od kože

Dragan Maksimović je ostvario više od 60 uloga u pozorištu, na filmu i televiziji. U Narodnom pozorištu u Beogradu debitovao je 1971. godine.

– Maksu svi, nažalost, pamtimo po slici zla koje mu se dogodilo zbog netolerantne politike. Za njegovo ubistvo niko nije odgovarao i to je slika našeg nedovoljno razvijenog društva. To zlo se nije desilo samo njemu već i svima nama. Izgubili smo predivnog glumca i čoveka i to neka nam je za nauk. Moramo se protiv toga boriti – rekao je uoči 15 godišnjice njegov kolega Voja Brajović.

Pročitajte i  CRKVA DO KOJE JE NAJTEŽE STIĆI: I danas je misterija kako su monasi uspevali da dođu do ove nepristupačne građevine

Dragan Maksimović rođen je u Podujevu 7. februara 1949, a život je završio u 52. godini. U karijeri dugoj 25 godina odigrao je više od 60 filmskih i pozorišnih uloga. Glumio je u ostvarenjima „Poslednji krug u Monci“, „Lepa sela lepo gore“, „Mi nismo anđeli“, „Rane“, „Crni bombarder“, „Stršljen“, „Otpisani“ i „Pričama iz radionice“, ali je svoju najbolju ulogu ostvario u liku Miše iz Karanovićevog filma „Petrijin venac“.

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime