Српски краљевски пар добио је кћерку и дао јој традиционално име са прелепим значењем

0
5872

Принцеза Љубица и принц Михаило Kарађорђевић данас су добили ћерку којој су дали старо српско име.

Принцеза Љубица се породила у 10:15 сати у Гинеколошко-акушерској клиници Народни фронт у Београду, а још детаља о порођају прочитајте ОВДЕ. Она и Михаило девојчицу су назвали Наталија.

Наталија је име које је код нас преузето из руског језика, а уобичајено значење овог имена је благословена, рођена на дан Божића. У лингвистичкој литератури се може наићи на податак да је име Наталија дошло у Русију из Византије. По овом трагу, Наталија би значило рођена на истоку, она која доноси светло, сунце.

Pročitajte i  Имате савршену пословну идеју? Представљамо вам  девет корака које морате предузети да бисте је претворили у стварност

Занимљив податак јесте да је чак и једно село у Србији – Наталинци, у општини Топола, добило име по српској краљици Наталији Обреновић, супрузи краља Милана Обреновића.

У славље рођења нове принцезе, свештеници цркве Св. Ђорђа на Опленцу, на месту где су се у октобру 2016. венчали принцеза Љубица и принц Михаило, одржаће молебан, а црквена звона ће пронети ову радосну вест.

Pročitajte i  Још једно чудо Светог Василија: Сведочанство о избављењу ђавоимане девојке на Острогу

Блиц

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име