СРПСKИ СТРУЧЊАЦИ ОТKРИВАЈУ: Против корона вируса се можете лечити ОВИМ намирницама, а ево шта да ИЗБЕГАВАТЕ!

0
2309

Да бисте ојачали имунитет и тиме се заштитили од корона вируса, треба да једете свеже воће, бели лук и домаће супе, саветују стручњаци!

Они упозоравају да заражене особе никако не би смеле да једу тешку храну, слаткише и теста, јер од вируса намучен и ослабљен организам не може да свари те намирнице.

Витамин и одмор
Нутриционисткиња Јована Срејић саветује да у наредном периоду избегавамо све што би наш имунитет, попут другог боравка у затвореном простору, превише шећера, недовољно сна и течности.

Pročitajte i  Храм руске војске отворен на Дан победе: Погледајте како изгледа најраскошније православно здање

– Потребно је да спавамо барем седам сати и да пијемо минимим осам чаша воде. Да би наш имуни систем ојачао и успео да се одбрани од вируса, морамо смањити и унос угљених хидрата, поготово белог брашна и шећера. То је јако важно, јер се витамин Ц и шећер просто речено, такмиче да уђу у наше ћелије. Ако у крви има превише шећера, витамин Ц се неће апсорбовати у организму, а онда наш имуни сисем слаби и постаје рањив – објашњава она.

Pročitajte i  Пешачке стазе Националног парка Ђердап: Изаберите своју руту и уживајте у пешачењу и природи

Срејићева такође додаје да оброке можемо да уносимо током осам сати, а да 16 сати не конзумирамо храну, и додаје:

– Јачању имунитета највише ће допринети цинк и витамин Ц и Д, а њих можете пронаћи у свежем воћу и поврћу, поготово лимуну, поморанџи, белом луку, ђумбиру и гљивама. Све је то суперхрана за јачање имунитета и борбу против вируса. Важно је да једете пилетину, лосос и говедину јер је то месо пуно цинка – каже она.

Pročitajte i  Рецепт за традиционални чачански зељаник: Српско аутохтоно јело које сви ОБОЖАВАЈУ

Срејићева упозорава да особе које се заразе корона вирусом треба да избегавају јаку и масну храну зато што намучен и ослабљен организам неће моћи да је свари.

Смањити слаткише
– Инфициране особе никако не смеју јести слаткише, теста, нити зачињену храну, попут гулаша, пасуља, похованог меса и слично. Препоручују се лагани оброци, пре свега супе од костију, у које се обавезно додаје куркума. Избегавати пецива, хелб и тостеве. Уместо млека, пити јогурт али у мањим количинама.

Извор: Информер

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име