Српски студент постидео француског амбасадора: Поставио му је такво питање, да је овај могао само да се извини

0
2850

Приликом посете Фредерика Мондолинија, амбасадора Француске у Србији који је гостовао на овом факултету у организацији Центра за међународну јавну политику, он је поставио питање на које амбасадор није остао равнодушан.

Наиме, у првом делу предавања, амбасадор је говорио о актуелним дешавањима, спољној политици Француске, односима Србије и Француске. У другом делу студенти су имали прилику да поставе своја питања.

Мондолини се дотакао и теме о историјској жртви коју су српски и француски војници заједно поднели током Првог светског рата.

То је овом студенту дало идеју, па га је упитао зашто је Србија била толико деградирана током прославе стогодишњице победе у Првом светском рату на шта му је Мондолини одговорио како је церемонија планирана месецима, али да је до промене распореда седења дошло у последњем тренутку.

Pročitajte i  Признање из Кине: Србија је међу земљама које свет чине другачијим

Амбасадор је напоменуо како је у питању била грешка и извинио се, али искључиво у своје име.

Ипак, он је дубоко уверен да протокол није био случајност.

– Након одржане церемоније у Паризу, поводом обележавања стогодишњице од победе у Првом светском рату и постављања представника Србије на место које није адекватно за некога ко представља државу која је у том рату платила највећи данак и изгубила преко милион и 200 000 становника, у свима нама остао је горак укус и дубоко разочарање у Француску чији су великани ценили и дивили се српској храбрости и борбености. Посета Његове екселенције била је права прилика да затражим конкретан одговор због чега је Србија на тај начин деградирана, објаснио је Филип за Еспресо.

Pročitajte i  Шта је читао Достојевски: Представљамо вам 5 омиљених дела једног од највећих писаца свих времена

– Након мојих питања осећала се видна нелагода и сам амбасадор је рекао да су питања јако тешка и да није сигуран да ли може да да адекватне одговоре. Дошло је и до мале контрадикторности у његовом одговору који се односио на саму церемонију. Наиме, рекао је да је цремонија јако дуго припремана, а да је до промене распореда седења дошло у последњем тренутку, што свакако није логично. Завршивши са излагањем Његова екселенција се још једном у своје лично име извинила грађанима Србије, признавши да је тај дипломатски потез био велика грешка, каже овај момак.

Pročitajte i  Генијалан трик за фарбање јаја: Скувајте их са шећером за савршен сјај

Еспресо

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име