SRPSKO ODELO ZA DIPLOMCE: Filip (24) primio fakultetsku diplomu u našoj narodnoj nošnji

0
785
Filip Živanović (24) diplomirao je sa na Pravnom fakultetu sa prosečnom ocenom 8,60.  Na dodelu diploma došao je odeven u tradicionalnu srpsku nošnju.
Prema njegovim rečima, otišao je na fakultet tako obučen kako bi dao neki smisao diplomi koju prima, a to je upravo oduživanje duga prema precima koji su u toj odeći išli u rat, na sabore i svatove, a neki i na odbranu doktorata kao što je to učinio profesor Radomir Lukić.Ovaj njegov potez oduševljeno se deli na društvenim mrežama, a evo šta Filip kaže o tome:”Današnji omaž profesoru Radomiru Lukiću, a rečima Sv. Vladike Nikolaja: “Ne mislite nikako da će naš narod biti svetu simpatičniji i čovečanstvu korisniji, ako svoje prezre i odbaci, a tuđe primi, svoju dušu zgazi, a u tuđe se ruho odene””, naveo je Živanović.
Pročitajte i  Сремски атари скривају мистериозни дворац: Кроз море ораница стиже се до старог здања које има два власника

Kako se može videti u komentarima, mnogi su najavili da će i oni doći na dodelu diploma u narodnoj nošnji, pa je moguće da je Filip pokrenuo novi trend među mladima.

diplpma filip
Filip Živanović, foto: facebook

 

izvor:kurir

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име