SRUŠEN SPOMENIK VLADIKE NIKOLAJA VELIMIROVIĆA: Specijalci koji su rušili spomenik tvrde da je to bila obična betonska ploča

0
611

Spomenik vladiki Srpske pravoslavne crkve Nikolaju Velimiroviću u centru sela Šimanovci srušen je bagerima uz policijsko obezbeđenje. Spomenik srpskom vladiki bio je podignut na ličnu inicijativu jednog meštanina.

Rušenje je bilo organizovano na dan seoske slave, proteklog petka.
spomenik

Prema zapisniku koji je sačinio komunalni inspektor u Šimanovcu nije srušen nikakav spomenik jer na tom mestu spomenika nije ni bilo, piše Blic.

Pročitajte i  10 grešaka koje prave POBOŽNI ljudi: OVE ZABLUDE odmah ispravite

spomenik 2

– Ono što jeste uklonjeno, to je betonska ploča, a uklonjena je po nalogu opštinskog komunalnog inpektora koji je, vršeći redovnu kontrolu javnih površina pred seosku slavu, uočio betonsku ploču izlivenu na tek uređenoj javnoj površini u centru sela – navodi se u odgovoru “Blicu”.

Evo šta kažu u Opštini!

U Opštini kažu da nakon što je komunalni inspektor proverio sa Odeljenjem za urbanizam i utvrdio da niko nije podneo nikakav zahtev za postavljanje bilo kakvog objekta na ovoj javnoj površini, naložio je uklanjanje betonske ploče.

Pročitajte i  Za ovaj greh sledi najteža kazna, prema Bibliji: Njihova deca biće prokleta do DESETOG KOLENA, A IMA NEŠTO JOŠ GORE!

vladika nikolja

– Tom prilikom se okupila grupa građana koja je pokušala da spreči uklanjanje betonske ploče uz objašnjenje da su oni kao neformalna grupa građana postavili betonsku ploču i imali nameru da na njoj podignu spomenik Svetom Ocu Nikolaju. Međutim, kako u evidenciji Opštinske uprave opštine Pećinci ne postoji pisani trag o podnetom zahtevu za izdavanje dozvole za podizanje spomenika, betonska ploča je uklonjena – navode u Opštini Pećinci.

Pročitajte i  Crkva na jugu u kojoj se događaju ČUDA: Hram na Vražjem kamenu koji donosi SPAS"

Blic

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime