ŠTA JE TESLA ZAISTA MISLIO O ŽENAMA: Ovde se krije razlog zašto se nikada nije ženio

0
1360

U intervju za Gaveston Daily News 1924.godine, Nikola Tesla je dao objašnjenje zašto se nikada nije ženio.

Glavni razlog za to bio je njegov stav o ženama.

nikola tesla

Evo šta je rekao o ženama:

“Žene postaju jače od muškaraca, i fizički i mentalno. Svet je iskusio mnoge tragedije, ali po mom mišljenju najveća od svih tragedija je sadašnje ekonomsko stanje, u kom se žene takmiče s muškarcima, i u mnogim slučajevima zaista i uspevaju da zauzmu njihovo mesto u profesijama i industriji. Ova rastuća tendencija žena da bace muškost u senku predstavlja znak propadanja civilizacije”, rekao je Tesla.

Pročitajte i  Разноликост писма и језика: Народи у Европи који не користе латиницу

On je tada dodao da su sva dostignuća muškaraca bila inspirisana i nadahnuta ljubavlju prema ženi, ali da su žene umesto pobednica postale žrtve.

tesla 2

“U njenom životu nema zadovoljstva. Ambiciozna je, često preko svojih prirodnih sposobnosti, da dostigne sve što želi. Žene prečesto zaboravljaju da ne mogu sve da budu primadone i filmske zvezde”, rekao je Tesla.

Pročitajte i  Имамо посебну понуду за наше читаоце! Представљамо вам књигу СРБИЈОМ која ће вас очарати јер поносно представља нашу предивну земљу  

Evo šta će se dogoditi sa civilizacijom, po Teslinom mišljenju, ako žene zavladaju

Naučnik iz Smiljana istakao je i da će zbog toga naša civilizacija potonuti u stanje koje nalazimo kod pčela, mrava i drugih insekata – u kom se mužjaci bezobzirno ubijaju.

nikola tesla u nju jorku

“U toj matrijarhalnoj imperiji biće zavedena ženska pravila”, naveo je Tesla.

Pročitajte i  Имамо посебну понуду за наше читаоце! Представљамо вам књигу СРБИЈОМ која ће вас очарати јер поносно представља нашу предивну земљу  

Stil

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име