STAĆE SVI SRBI POD JEDNU ŠLJIVU: Svake godine u Srbiji nestane grad veličine Negotina

0
1159

Svake godine sve je gore i gore.

Srba je sve manje, a Republički zavod za statistiku izneo je poražavajuće rezultate.

Republički zavod za statistiku izneo je saopštenje da svake godine u Srbiji nestane po jedna opština veličine Negotina ili Prijepolja.

prijepolje
Prijepolje

Broj stanovnika godišnje se smanjuje za oko 35 ooo ljudi.

Samo u periodu od 10 godina (od 2005. do 2015) u Srbiji je broj stanovnika smanjen za oko 383 000 stanovnika.

Pročitajte i  U Srbiji raste kao korov, a najzdraviji je prirodni lek na sveetu: Leči srce i smiruje živce! Evo kako se koristi

Da je prirodni priraštaj u minusu govore i podaci da je prošle godine u Srbiji rođeno 65 657 beba, dok je umrlo 103 678 ljudi.

Međutim, postoji i nekoliko mesta u kome je prirodni priraštaj u rastu.

Pozitivna stopa prirodnog priraštaja zabeležena je samo u opštinama Surčin, Petrovaradin, Novi Sad, Sjenica, Preševo, Novi Pazar, Tutin. Dakle, samo u 8 opština, od ukupno 169 opština u Srbiji.

Pročitajte i  Medeved sa Palića ne gubi vreme u pećini: Pogledajte kako nestrpljivo prilazi i traži hranu od posetilaca!

selo

Takođe, prosečna starost stanovništva iz godine u godinu raste, pa je prošle godine iznosila 42,7 godina, dok je prosečna starost umrlih u Srbiji 74,7 godina.

Što se brakove tiče, procenjeno je da Srpkinje najčešće ulaze u brak sa 30, a Srbi sa 34.

vencanje

Iako zvuči pesimistično, sve je više izgleda da će se  proročanstvo čuvenih Tarabića , da će Srba biti za pod jednu šljivu, ostvariti.

Pročitajte i  Na slavi punoj hrane Momo Kapor OSTAO PRAZNOG STOMAKA: Predivna anegdota iz života slavnog pisca izmamiće vam osmeh na lice

Kurir

 

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime