STARAC PORFIRIJE O ZAŠTITI OD ZLA: Sigurna zaštita od antihrista je da…

0
1293

Ovaj starac ostao je zapamćen po porukama koje je saopštavao kroz priču sa drugim monasima i iskušenicima koji su ga rado slušali i njgovu mudrost zapisivali. Iz jednog takvo razgovora nastao je i tekst o antihristu, zlu i broju 666.

o dolasku antihrista

Jednog dana je upitao jedan monah u njegovoj keliji:

“Starče mnogo se govori o dolasku antihrista, o broju 666, o elektronskom žigu na desnoj ruci, o sukobu Hrista i antihrista o drugom dolasku Gospodina! I šta vi imate da kažete na to sve?

Starac je odgovorio:

“Šta da kažem? Nisam video Presvetu Bogorodicu, da će biti rata i tako dalje. Znam da će doći antihrist da će biti Drugog Dolaska Gospodina, ali kada ne znam. Sutra? Za hiljadu godina? Ne znam! Međutim ja se ne uznemiravam oko toga. Zato što znam da je čas smrti za svakoga od nas Drugi Dolazak Gospodina! A ovaj čas je veoma blizu.

Pročitajte i  Danas je Mratindan: Slavimo Svetog Stefana Dečanskog koji pomaže kod ovih bolesti!

o dolasku antihrista

“Starče ako u naše vreme dođe antihrist, da li će nam Bog dati snage da mu odolimo?”

“Ako se ispovedamo daće nam Bogu svu snagu Neka nas ne muči ni poslednje vreme ni dolazak antihrista i njegovi znaci, treba samo da znate ako imate u sebi Hrista ni u čemu ne može da nas naškodi antihrist! Za nas hrišćane koji živimo sa Hristom ne posoji antihrist.

Pročitajte i  Kajanja na samrti: Episkop Tihon Ševkunov otkriva za čim ljudi najviše žale kada kucne zadnji čas

Hoćeš li mi reći, ovde gde ja sedim na krevetu možeš li sesti i ti?

“Ne, Starče”

Reče mu Starac: “A zašto je tako”?

Monah mu odgovori: “Jer ako sednem na vas spljoštiću vas”!

Starac mu odgovori: “A kada bi ti mogao da sedneš ovde?”

Monah mu reče: “Onda kada bi ustali.”

Starac potom reče: “Tačno tako! Tako se događa i sa našom dušom, kada u sebi imamo Hrista antihrist nam ne može ništa! Ali zato što danas većina nema Hrista u sebi mi se bojimo dolaska antihrista. Kada stavimo hrista u sebe, sve postaje raj. Kada bi sada i došao anithrišt i pokušao da me obeleži nekim laserom i broje 666 ja se ne bi bojao!

Pročitajte i  Danas je Aranđelovdan: Slavimo Svetog arhangela Mihaila, prvog među anđelima

o dolasku antihrista

Ali zar to nije njegovo obeležje? Jeste ali da hiljadu 666 napiše po meni, ja se ne bih zabrinuo, a sve to zato što su i prve mučenike bacali zverima, aoni su se krstom osvećivali i zveri su postajali kao jaganjci. Bacali ih u more, a oni bi sve krstom osvetili i more bi postajalo kopno, bacali ih u vatru, a oni se osvetili krstom i vastra bi postala prijatna svežina. Hristos je sišao da bi osnažio naše stradanje. Mi smo deca Hristova, mi smo deca Crkve!

Izvor:bastabalkana

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime