Рецепт за старинске кифлице које миришу на детињство: Сви смо их обожавали, а наше баке су их стално правиле!

Састојци:

250 г маслаца

прстохват соли

1 јаје

1/2 корице лимуна

1 ванилин шећер

1 кисела павлака

1/2 прашка за пециво

500гр брашна

мало џема од шљива

шећер у праху

Припрема:

Ставити маслац у дубљу посуду, те добро измиксати миксером. Затим додати со, јаје, те наставити мутити. Додати корицу лимуна, ванилин шећер и павлаку. Наставити миксирање. Додати брашно у које смо ставили пола прашка за пециво. Тесто умесити и поделити на два дела, затим га оставити да се охлади, 30 минута. Након што се тесто охладило, развити у круг и правити кифлице у које стављамо мало џема од шљива.

Pročitajte i  Са манастирске трпезе: Посне макароне са туњевином готове за десетак минута

Kифлице пећи на 180 степени 20-25 минута. Kада се испеку уваљати их у прах шећер.

Пријатно!

Радост за жене: Пролећно цвеће које ће вам улепшати башту и терасу

Једна од главних ствари којој се жене највише радују...

5 феномелних торти без јаја и млека: Богате и укусне. И за посне и за мрсне дане

Шарена торта500 грама шећера 500 грама млевених ораха 1 - 2...