STARINSKI KOLAČ KOJI SU PRAVILE NAŠE BAKE: Poslastica sa orasima i žutim kremom

0
9646

Ovo je kolač koji se nekada često pravio u našim domovima. Žuti krem je bio veoma popularan a kolač sa orasima, osim što je ukusan važio je za “bogatu” poslasticu.

ako se odlučite da ga isprobate, ovo su sastojci koji su vam potrebni:

Za biskvitne kore:

5 žumanaca

-200 g šećera

-200 g mlevenih oraha

Pročitajte i  3 рецепта за најјефтиније славске салате: Одлично иду уз сва јела, нико им неће одолети!

-5 belanaca

-4 male oblatne/oblande

Za fil:

-200 g putera

-150 g šećera u prahu

-2 žumanca

-200 ml mleka

-2-3 kašičice kuvane kafe

-2 kašike brašna

-mleveni orasi za posipanje

kolac od casne 2

Postupak pripreme: 

Kore:

Žumanca  i šećer penasto umutite na pari  dok se ne zgusnu (nekih 15 minuta).

Belanca umutite u sneg.

Naizmenično u žumance dodajte mlevene orahe i sneg od belanaca.

Pročitajte i  Оригинални рецепт за НОВОПАЗАРСКЕ МАНТИЈЕ: Специјалитет коме нико не може одолети

Premažite 4 male oblatne i svaku kratko propecite u rerni.

Fil:

Puter i šećer u prahu penasto umutite i dodajte 2 žumanca, pa opet dobro umutite da se sve spoji.

Od 200 ml mleka odvojiti 50 ml i u to promešati brašno (da ne bude grudvica) i kafu (već skuvanu), a ostatak mleka skuvajte.

Kad provri dodajte brašno u mleko kao kad pravite puding.

Pročitajte i  Једна смеса за тесто у 3 боје: Прелепо декорисана и укусна слана торта ГОТОВА ЗА МАЊЕ ОД ПОЛА САТА

Kad se puding ohladi pomešajte ga kremom od putera koji ste prethodno napravili.

Namažite fil na svaku oblatnu (koru), i pospite mlevenim orasima.

Na zadnju, četvrtu oblatnu namazati fil, pa obilno posuti orasima.

Ohladiti i ostaviti  u frižider da se fil stisne.

Iseciti na štangle i poslužite.

kolaci casna

 

izvor: coolinarika

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име