Старински колач који ОБОЖАВАЈУ сви: Мекане и укусне руске капе – идеална комбинација чоколаде и кокоса

Шубарице или руске капе су старински колач који се свиђа готово свима. Мекан и укусан, састоји се од чоколаде и кокоса што је свакако једна од најбољих комбинација. Због свог изгледа, који је веома занимљив и подсећа на популарни руски одевни предмет, добио је име, али његов унутрашњ пресек такође је нешто што ће вас одушевити. Због свега тога, баците се на посао!

Састојци за кору:

4 јаја
250 г брашна
250 г шећера
100 мл воде
100 мл уља
2 кашичице какаа
1 прашак за пециво

Састојци за фил:

1л млека
300 г шећера
300 г путера
200 г брашна
1 ванилин шећер
екстракт ваниле
120 г кокосовог брашна

Састојци за украшавање:

100 г чоколаде
кашичица уља

Припрема коре:

Одвојите жуманца од беланаца. У жуманца додајте шећер и мутите док док се састојци не сједине, смеса постане светло жута и пенаста. У смесу постепено додајте уље и воду и поново мутите како би се све сјединило. У посуди са стране помешајте брашно с прашком за пециво и полако добијену смесу додајте у смесу са жуманцима. Промешајте док се све не сједини. У трећој посуди умутите беланца док не настане чврсти снег.

Помешајте добијени шне са смесом од жуманаца. На овом кораку можете да направите једну заједничку смесу у коју ћете додати какао и тако добити смесу за тамни бисквит који ћете потом раздвојити на два једнака дела и ставити у рерну на 200 степени на 10 до 15 минута. Али, можете помешати шне и смесу од жуманаца и добити споменуту једну смесу, коју ипак можете прво поделити у две посуде и тако једну оставити жутом, “обичном”, а у другу можете додати какао и тако добити две боје кора и запећи их. Док је кора врућа уз помоћ округлог калупа или чаше исеците кругове.

Stil

Радост за жене: Пролећно цвеће које ће вам улепшати башту и терасу

Једна од главних ствари којој се жене највише радују...

5 феномелних торти без јаја и млека: Богате и укусне. И за посне и за мрсне дане

Шарена торта500 грама шећера 500 грама млевених ораха 1 - 2...