Старински колач који се врло једноставно прави и ком ниједна генерација не може одолети!

starinski kolač sa šljivama

Састојци за плех по мери 32 цм:

3 јајета
2 шољице брашна
2 шољице гриза
1 шољица уља
2-3 шољице шећера
мало цимета
1 ванилин шећер
1 прашак за пециво
1/2 кг шљива
1 кашика какаоа
корица лимуна

Припрема:

Умутити беланца са шећером у чврст шне, додати жуиманца, брашно са помешаним прашком за пециво, гриз, уље. Тесто поделити на два дела, у један део додати какао,добро измешати и ставити да се пече 5 мин на 180 степени.

Pročitajte i  Килограми се сами топе! Купус чорба по рецепту др Ненадића доводи до ВИТКЕ ЛИНИЈЕ У РЕКОРДНОМ РОКУ

Извадите колач после 5 мин. па поређати шљиве које сте претходно исекли на пола и нормално одбацили кошчице. Преко шљива сипајте мало цимета.

У светли део теста додајте рендану корицу лимуна и ванилин шечер. Све добро измешати и сипати преко поређаних шљива. Лепо распоредити и вратити да се пече још 30 мин. Преко колача можете ставити шећер у праху.

Pročitajte i  Тулумбе по старом босанском рецепту: Мекан и сочан успеће баш свакој домаћици

Извор: Бакина кухиња

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име