Дефинитивно један од најбољих блогова са рецептима у Србији је Код баке у гостима. Управо на њему пронашли смо овај феноменални рецепт за посластицу коју сви обожавамо.
Старински колач са вишњама и киселим млеком толико је лаган да га комотно можете јести и после обилног ручка.
Ево бакиног рецепта.
Потребно је:
3 јаја
100 г шећера
200 г вишања
чаша 200 г киселог млека
50 мл уља
чаша од 200 г брашна
1/2 чаше гриза
1/2 прашка за пециво
прах шећер са ванилин шећером
Припрема:
Умутити јаја са шећером додати брашно са гризом просејано са прашком за пециво, додати кисело млеко, уље па све изједначити.
На дно ставити мало вишања па умућеног теста.. па вишње, тесто и одозго вишње.
Пећи на 200 степени Ц око 35-40 мин.Посути прах шећером замирисан ванилицом. Уживајте