Старински колач са вишњама који сви обожавамо: Мекан и сочан идеална је посластица за све прилике

0
3883
Фото: Бакина кухиња

Дефинитивно један од најбољих блогова са рецептима у Србији је Код баке у гостима. Управо на њему пронашли смо овај феноменални рецепт за посластицу коју сви обожавамо.

Старински колач са вишњама и киселим млеком толико је лаган да га комотно можете јести и после обилног ручка.

Ево бакиног рецепта.

Pročitajte i  Велика журка на Миљаковцу: Почело одбројавање до отварања новог "Београдског бувљака"!

Потребно је:

3 јаја
100 г шећера
200 г вишања
чаша 200 г киселог млека
50 мл уља
чаша од 200 г брашна
1/2 чаше гриза
1/2 прашка за пециво
прах шећер са ванилин шећером

Припрема:

Умутити јаја са шећером додати брашно са гризом просејано са прашком за пециво, додати кисело млеко, уље па све изједначити.

Pročitajte i  Велика журка на Миљаковцу: Почело одбројавање до отварања новог "Београдског бувљака"!

На дно ставити мало вишања па умућеног теста.. па вишње, тесто и одозго вишње.
Пећи на 200 степени Ц око 35-40 мин.Посути прах шећером замирисан ванилицом. Уживајте

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име