Готово да не постоји човек који може да одоли овом старом, добром, преукусном колачу. Спрема се врло лако и брзо, а за његову припрему потребно је мало воље и следећи састојци:

starinski kolač sa višnjama

12 кашика брашна
12 кашика шећера
12 кашика уља
3 јајета
8 кашика млека
од 300 – 500 гр вишања без коштица (у зависности од тога колико вишања волите у колачу)
1 прашак за пециво
1 ванилин шећер
шећер у праху за посипање

Pročitajte i  Спас за стомачне проблеме - Ако ОВАКО конзумирате јабуку тегобе ће нестати као руком однешене

Припрема:

Умутити јаја, шећер, ванилин шећер, уље и млеко. У то додати брашно помешано са прашком за пециво, па све заједно поново добро умутити.

У ђувеч тепсију ставити папир за печење, или је претходно науљити. Сипати тесто да буде равномерно и у њега пођеднако распоредити вишње. Уколико вам тесто испадне ређе него што сте мислили и вишње потону на дно, остатак вишања сачувајте за касније и ставите колач одмах да се пече на 200 степени. Након пар минута извадите колач из рерне па остале вишње поспите одгоре.

Pročitajte i  Коцке са чоколадом и кафом: Савршен колач који се топи у устима

Након десетак минута смањите рерну на 180 степени и пеците још двадесетак минута.

Готов колач оставите да се охлади, исеците и поспите шећером у праху.

starinski kolač sa višnjama

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име