Gotovo da ne postoji čovek koji može da odoli ovom starom, dobrom, preukusnom kolaču. Sprema se vrlo lako i brzo, a za njegovu pripremu potrebno je malo volje i sledeći sastojci:

starinski kolač sa višnjama

12 kašika brašna
12 kašika šećera
12 kašika ulja
3 jajeta
8 kašika mleka
od 300 – 500 gr višanja bez koštica (u zavisnosti od toga koliko višanja volite u kolaču)
1 prašak za pecivo
1 vanilin šećer
šećer u prahu za posipanje

Pročitajte i  Čokoladna torta od palačinki: Toliko kremasta da se TOPI u ustima

Priprema:

Umutiti jaja, šećer, vanilin šećer, ulje i mleko. U to dodati brašno pomešano sa praškom za pecivo, pa sve zajedno ponovo dobro umutiti.

U đuveč tepsiju staviti papir za pečenje, ili je prethodno nauljiti. Sipati testo da bude ravnomerno i u njega pođednako rasporediti višnje. Ukoliko vam testo ispadne ređe nego što ste mislili i višnje potonu na dno, ostatak višanja sačuvajte za kasnije i stavite kolač odmah da se peče na 200 stepeni. Nakon par minuta izvadite kolač iz rerne pa ostale višnje pospite odgore.

Pročitajte i  Domaći džem od šljiva: Najukusnija zimnica za celu porodicu

Nakon desetak minuta smanjite rernu na 180 stepeni i pecite još dvadesetak minuta.

Gotov kolač ostavite da se ohladi, isecite i pospite šećerom u prahu.

starinski kolač sa višnjama

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime