Старински рецепт за танке лепиње: Ваздушасте и мекане, одлична су замена за хлеб

Домаће лепињице су одлична замена за хлеб, а можете их јести и у сланој, али и слаткој варијанти. Припремају се врло лако, а сигурни смо да ће се, након што их пробате, често наћи на вашем породичном столу за ручавање.

Потребно је:

400 г брашна
80 г путера
1 кашичица шећера
2,5 дл топле воде
1 кашичица соли
1 прашак за пециво

Припрема:

1. Сјединити брашно, прашак за пециво, мало соли и шећера, па све измешати.

2. Додати путер исецкан на мање коцкице, па ручно месити док се не измрви.

3. Сипати воду и месити тесто док се сви састојци не сједине.

4. Умешено тесто прекрити крпом и оставити на собној температури сат времена да се одмори.

5. Одстојало тесто премесити па обликовати кугле. Радну површину посути брашном, па сваку куглу развити оклагијом у величини великог тањира.

6. Лепињице пећи на тефлонском тигању по 3 минута са обе стране.

Радост за жене: Пролећно цвеће које ће вам улепшати башту и терасу

Једна од главних ствари којој се жене највише радују...

5 феномелних торти без јаја и млека: Богате и укусне. И за посне и за мрсне дане

Шарена торта500 грама шећера 500 грама млевених ораха 1 - 2...