Домаће лепињице су одлична замена за хлеб, а можете их јести и у сланој, али и слаткој варијанти. Припремају се врло лако, а сигурни смо да ће се, након што их пробате, често наћи на вашем породичном столу за ручавање.
Потребно је:
400 г брашна
80 г путера
1 кашичица шећера
2,5 дл топле воде
1 кашичица соли
1 прашак за пециво
Припрема:
1. Сјединити брашно, прашак за пециво, мало соли и шећера, па све измешати.
2. Додати путер исецкан на мање коцкице, па ручно месити док се не измрви.
3. Сипати воду и месити тесто док се сви састојци не сједине.
4. Умешено тесто прекрити крпом и оставити на собној температури сат времена да се одмори.
5. Одстојало тесто премесити па обликовати кугле. Радну површину посути брашном, па сваку куглу развити оклагијом у величини великог тањира.
6. Лепињице пећи на тефлонском тигању по 3 минута са обе стране.