Састојци:
Тесто:
– 2 јаја
– 2 шољице шећера
– 2 шољице уља
– брашна по потреби
– пола прашка за пециво
Прелив:
– 9 шољица шећера
– 11 шољица воде
Припрема:
Умутити јаја са шећером и уљем. Постепено додавати брашно и прашак за пециво док се не добије маса средње тврдоће.
Од теста обликовати куглице величине већег ораха, мало их спљоштити и притиснути уз ренде(најситније рупице).
Слагати урмашице у суву тепсију (неподмазану) и пећи на 200-220 степени док не порумене.
За то време направити прелив тако што се шећер залије водом и промеша добро кашиком да се шећер истопи.
Додати сок од једног лимуна.
Печене урмашице залити хладним (некуваним) преливом и поклопити да се урмашице охладе и упију прелив.
Pročitajte i На челу са моштима Светог владике Николаја: Патријарх Порфирије позвао народ на Спасовданску литију
Inicijalizacija u toku...
Povezano Widget End -->