Старински рецепт за босанске урмашице: Најбољи колач са орјента који Срби обожавају

0
1781
Фото: Јутјуб/принтскрин/Златина кухиња

Састојци:

Тесто:

– 2 јаја

– 2 шољице шећера

– 2 шољице уља

– брашна по потреби

– пола прашка за пециво

Прелив:

– 9 шољица шећера

– 11 шољица воде

Припрема:

Умутити јаја са шећером и уљем. Постепено додавати брашно и прашак за пециво док се не добије маса средње тврдоће.

Од теста обликовати куглице величине већег ораха, мало их спљоштити и притиснути уз ренде(најситније рупице).

Pročitajte i  Икона Богородице Пећке: Учинила је многа чуда у граду Пећи, ношена је у литији кроз град и од куће до куће домаћина

Слагати урмашице у суву тепсију (неподмазану) и пећи на 200-220 степени док не порумене.

За то време направити прелив тако што се шећер залије водом и промеша добро кашиком да се шећер истопи.

Додати сок од једног лимуна.

Печене урмашице залити хладним (некуваним) преливом и поклопити да се урмашице охладе и упију прелив.

Pročitajte i  На челу са моштима Светог владике Николаја: Патријарх Порфирије позвао народ на Спасовданску литију
Inicijalizacija u toku...
Povezano Widget End -->

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име