STARINSKO UKUSNO JELO: Piletina sa dunjama

0
2001

Vreme je dunje, te jesenje slatke i mirišljave kraljice među voćkama. Naše su bake nekada pekle piletinu uz ovu žutu voćku. Evo jednostavnog recepta za vas!

zs_zs_ZS_du2Sastojci:

1 pile
1 kg dunja
1 kašika masti ili malo ulja
1 kašika brašna
malo šećera
so i beli biber

Način pripreme:

Pile prethodno očistiti i iseći na komade, pa naliti vodom i skuvati do pola.

Pročitajte i  Plazma torta gotova za manje od 1 sata: Dva sloja keksa, a između najkremastiji fil!

Za to vreme zrele dunje oprati, očistiti i iseći na kriške. Ne treba im ljuštiti koru, da se ne bi raspale pri kuvanju.

U šerpu sipati masti ili ulja (na čemu više volite da pržite) i zagrejati. Kriške dunje prvo  uvaljati u šećer, a zatim pržiti.

piletina-sa-dunjamaIspržene dunje izvaditi iz masnoće. Na istoj toj masnoći, na kojoj su pržene dunje, sa malo brašna napraviti svetlu zapršku. Potom na tu zapršku staviti dunje, dodati piletinu sa čorbom, posoliti i dodati sasvim malo mlevenog belog bibera.

Pročitajte i  Pileća supa sa domaćim knedlama: Savršen recept koji uspeva svima

Kuvati dok meso ne bude potpuno skuvano, pa poslužiti.

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime