STARINSKO UKUSNO JELO: Piletina sa dunjama

0
2417

Vreme je dunje, te jesenje slatke i mirišljave kraljice među voćkama. Naše su bake nekada pekle piletinu uz ovu žutu voćku. Evo jednostavnog recepta za vas!

zs_zs_ZS_du2Sastojci:

1 pile
1 kg dunja
1 kašika masti ili malo ulja
1 kašika brašna
malo šećera
so i beli biber

Način pripreme:

Pile prethodno očistiti i iseći na komade, pa naliti vodom i skuvati do pola.

Pročitajte i  Како да ораси не буду горки: 3 једноставна трика која ће спасити сваку домаћицу

Za to vreme zrele dunje oprati, očistiti i iseći na kriške. Ne treba im ljuštiti koru, da se ne bi raspale pri kuvanju.

U šerpu sipati masti ili ulja (na čemu više volite da pržite) i zagrejati. Kriške dunje prvo  uvaljati u šećer, a zatim pržiti.

piletina-sa-dunjamaIspržene dunje izvaditi iz masnoće. Na istoj toj masnoći, na kojoj su pržene dunje, sa malo brašna napraviti svetlu zapršku. Potom na tu zapršku staviti dunje, dodati piletinu sa čorbom, posoliti i dodati sasvim malo mlevenog belog bibera.

Pročitajte i  Слатка посна тестенина: Широки резанци са орасима, шећером, циметом и сувим грожђем

Kuvati dok meso ne bude potpuno skuvano, pa poslužiti.

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име