STARINSKO UKUSNO JELO: Piletina sa dunjama

Vreme je dunje, te jesenje slatke i mirišljave kraljice među voćkama. Naše su bake nekada pekle piletinu uz ovu žutu voćku. Evo jednostavnog recepta za vas!

zs_zs_ZS_du2Sastojci:

1 pile
1 kg dunja
1 kašika masti ili malo ulja
1 kašika brašna
malo šećera
so i beli biber

Način pripreme:

Pile prethodno očistiti i iseći na komade, pa naliti vodom i skuvati do pola.

Pročitajte i  5 феномелних торти без јаја и млека: Богате и укусне. И за посне и за мрсне дане

Za to vreme zrele dunje oprati, očistiti i iseći na kriške. Ne treba im ljuštiti koru, da se ne bi raspale pri kuvanju.

U šerpu sipati masti ili ulja (na čemu više volite da pržite) i zagrejati. Kriške dunje prvo  uvaljati u šećer, a zatim pržiti.

piletina-sa-dunjamaIspržene dunje izvaditi iz masnoće. Na istoj toj masnoći, na kojoj su pržene dunje, sa malo brašna napraviti svetlu zapršku. Potom na tu zapršku staviti dunje, dodati piletinu sa čorbom, posoliti i dodati sasvim malo mlevenog belog bibera.

Pročitajte i  Посна пита са тиквицама и шампињонима: Обрадујте своје тело здравим оброком

Kuvati dok meso ne bude potpuno skuvano, pa poslužiti.

Радост за жене: Пролећно цвеће које ће вам улепшати башту и терасу

Једна од главних ствари којој се жене највише радују...

5 феномелних торти без јаја и млека: Богате и укусне. И за посне и за мрсне дане

Шарена торта500 грама шећера 500 грама млевених ораха 1 - 2...