Stiže nam PROLEĆE: Prepustite se čarima vrbopuca, a ako nađete neku ljubičicu obavezno uradite OVO!

0
689

Proleće ove godine počinje 20. marta, a prvog dana mnogima omiljenog godišnjeg doba Sunce će u Beogradu izlaći u 5 sati i 41 minut, a zaći u 17 sati i 51 minut, što znači da će obdanica trajati 12 sati i 10 minuta, a noć 11 sati i 50 minuta.

proleće

Kako je navelo Astronomsko društvo “Ruđer Bošković”, na dan prolećne ravnodnevice obdanica i noć nisu jednake dužine, jer Zemlja poseduje atmosferu, koja prividno uzdiže Sunce iznad horizonta.

Pročitajte i  Da li je i bela magija „đavolja rabota“? Zašto se u Srbiji pribegava ovoj vrsti vračanja i kada zatražiti pomoć belog maga?

Mnoga verovanja vezana su za mesec mart i početak proleća:

Šašavo ili ne, ali narod veli da prvu ljubičicu koju u proleće nađete treba pojesti jer, kako verovanje nalaže, voleće vas vaši najbliži.

proleće

Naše staro verovanje poručuje i da ne bi trebalo praviti svadbu prvog meseca proleća: – Ako se udaš kada martovski vetar duva, užitak i suze, imaćeš oba.

Pročitajte i  Neka vaša bašta bude kao iz snova: Cveće koje morate da zasadite ovog proleća

A ono čemu pogoduje proleće svakako je zaljubljivanje. Vrbopuc vreba i nemilosrdan je čak i prema onima koji beže od ljubavnih strelica. Evo kako da prepoznate da li je i vas strefilo “prolećno ludilo” – PAZITE SE, VLADA RANI VRBOPUC: Period kad i onaj ko nije zaljubljive prirode lako izgubi glavu!

proleće

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime