Пилећа супа са домаћим кнедлама: Савршен рецепт који успева свима

Састојци:

пилетина
гриз
першун, пашканат, шаргарепа и целер
1 јаје
прашак за пециво
лук
1 кашика маслиновог уља Припрема:

Ставите пилетину у воду, посолите и оставите да прокључа. Након тога сините пену, па додајте поврће и кувајте још неких 40 минута до сат времена.
За кнедле: Умутите јаје, додајте мало соли и воде. Затим додајте гриз и сједините све. На крају додајте и маслиново уље. Ставите воду да прокључа и мало је посолите. Поквасите кашичицу и узимајте смесу за кнедле и сипајте у шерпу. Kувајте их 10 минута, а затим сипајте чашу хладне воде и кувајте још 7 минута поклопљено.

Pročitajte i  Лазарева субота је дан дечје радости: Зашто су деца у центру овог празника који слави Исусово чудо васкрсења Лазара?

Процедите супу, додајте першун и кнедле. Оставите још кратко да се кува и супа је спремна.

Народно веровање: Шта да урадите на Врбицу и Цвети да бисте били здрави и лепи

На Лазареву суботу, или другачије- Врбицу, некада су ђаци...

Искористите јединствену прилику: Закупите локал на београдским пијацама!

Овом приликом обавештавамо јавност да је  ЈКП „Београдске пијаце“...