Састојци:
пилетина
гриз
першун, пашканат, шаргарепа и целер
1 јаје
прашак за пециво
лук
1 кашика маслиновог уља Припрема:
Ставите пилетину у воду, посолите и оставите да прокључа. Након тога сините пену, па додајте поврће и кувајте још неких 40 минута до сат времена.
За кнедле: Умутите јаје, додајте мало соли и воде. Затим додајте гриз и сједините све. На крају додајте и маслиново уље. Ставите воду да прокључа и мало је посолите. Поквасите кашичицу и узимајте смесу за кнедле и сипајте у шерпу. Kувајте их 10 минута, а затим сипајте чашу хладне воде и кувајте још 7 минута поклопљено.
Процедите супу, додајте першун и кнедле. Оставите још кратко да се кува и супа је спремна.