Sušenje veša u stanu izuzetno opasno po zdravlje vas i vaših ukućana

0
121

Mnogi od nas ovo rade, pogotovo sada kada je napolju hladno, ali zbog zdravlja vas i vaših ukućana treba da promenite ovu lošu naviku.

Sušenje veša

Sušenje garderobe u kući podiže vlažnost vazduha za oko 30 posto. Ovo ne odgovara nikome jer se isparenjem oslobađaju hemikalije od detardženta i omekšivača koji se direktno udišu. Nekim ljudima ovo se manifestuje u vidu glavobolje i problema sa disanjem.

Pročitajte i  "Voli ga ki svinja rotkve", "Žali ga ki zet taštu": Evo kako žitelji Trstenika prave poređenja

“Vlažno okruženje podstiče razvoj buđi koje mogu otpustiti svoje spore, a one uzrokuju alergijske reakcije kod nekih ljudi. One obično nisu vidljive ljudskom oku. U normalnim situacijama, ljudi će kinuti ili kašljati ako udahnu te spore, jer se tako naš imunitet bori s njima. Ali, ako niste osetljivi na plesan, možda nikad nećete imati reakciju na nju. Asmatičari koji su osetljivi na spore gljiva mogu najviše patiti u ovim situacijama jer to pogoršava njihove simptome”, ispričala je Fina Keni iz irske Organizacije astmatičara za “Independent”Sušenje veša

Pročitajte i  Uzgoj borovnica u Šumadiji: Svetao primer Borisa Gvozdenovića o tome kako se rad, znanje i udruživanje sa drugim proizvođačima uvek isplate

Ako se odeća suši na radijatoru vlaga koja isparava iz garderobe vazduh čini hladnijim pa, iako je termostat na istoj temperaturi, u domu će biti hladnije nego inače.

Sušilica je odličan izbor ako postoje finansijske i prostorne mogućnosti za to. Svako ko rublje suši u sušilici kaže kako ono postaje izuzetno mekano i često ga nije potrebno peglati, jer nije zgužvano kao ako se suši na vazduhu.

Pročitajte i  23 STARIH SRPSKIH ŽENSKIH IMENA: Neka su zaboravljena, a neka su opet u modi

Zaleđeno rublje ne savijajte jer se može oštetiti. Takođe, prednost sušenja na otvorenom je i to što veš neće poprimiti razne mirise iz doma.

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime