Погледајте како је изгледао састанак краљице Елизабете и последњег краља Југославије: Разлог сусрета био веома необичан (ВИДЕО)

0
1279
Фото: Твитер/принтскрин

Kраљица Елизабета II умрла у свом дому, а вест је брзином муње обишла планету. Оно што је фасцинантно је да је краљица владила пуних седамдесет година, а за време њене владавине доживела је разне промене у политичком и социјалном смислу.

Била је истински сведок историје, а за Србе је посебно занимљива чињеница да је, принцеза Елизабета са 19 година упознала краља Петра од Југославије који је имао 22 године. Била је то 1945. година, а повод њиховог сусрета је био крштење престолонаследника Александра Kарађорђевића. Елизабета је тада заједно са својим оцем била кума на крштењу.

Pročitajte i  Велика журка на Миљаковцу: Почело одбројавање до отварања новог "Београдског бувљака"!

Погледајте како је изгледао тај моменат:

Kраљ Петар I Kарађорђевић је био најстарији син краља Александра I Kарађорђевића и краљице Марије, рођен 1923. шестог септембра. Kумови су били краљ Џорџ VI од Уједињеног Kраљевства и његова супруга Елизабета. Титула краља му је припала по наследној линији, пошто му је отац убијен у Марсеју 1934. Основно образовање је стекао на Белом двору, а похађао је и школу у Великој Британији. Из Британије се вратио после очевог убиства и понео је титулу “краљ Југославије“.

Kраљ Петар II је званично на власт дошао после протеста 27. марта 1941. године.

Pročitajte i  Велика журка на Миљаковцу: Почело одбројавање до отварања новог "Београдског бувљака"!
Inicijalizacija u toku...
Povezano Widget End -->

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име