Феноменална “швалер – торта”: Богата и кремаста, за све видове славља

Састојци за 3 коре:

15 беланаца
45 кашика шећера
300 грама сецканих ораха
6 кашика презли
3 кашике брашна

Фил:

15 жуманаца
150 грама шећера
2 маргарина
150 грама прах шећера
2 пудинга од ваниле
500 милилитара млека

Припрема:

швалер торта

Коре: Направити 3 коре и то сваку посебно. Умутити 5 беланаца са 15 кашика шећера, додати кашику брашна и 3 кашике презли, мало сока од лимуна и на крају 100 грама сецканих ораха. Плех обложити пек папиром, ставити смесу и пећи 20 минута на 150 степени. Тако направити 3 коре.

Pročitajte i  Искористите јединствену прилику: Закупите локал на београдским пијацама!

Фил: Умутити 15 жуманаца са 150 грама шећера на пари. Оставити да се охлади. Посебно скувати 2 пудинга од ваниле у 1/2 литре млека, па и то додати охлађеном филу. Умутити 2 маргарина са 100 грама прах шећера и сјединити са охлађеним филом. Све добро измешати.

Филовати торту. Премазати је филом и одозго. Ставити шлаг пре служења.

Pročitajte i  Лазарева субота је дан дечје радости: Зашто су деца у центру овог празника који слави Исусово чудо васкрсења Лазара?

recepti.com

Народно веровање: Шта да урадите на Врбицу и Цвети да бисте били здрави и лепи

На Лазареву суботу, или другачије- Врбицу, некада су ђаци...

Искористите јединствену прилику: Закупите локал на београдским пијацама!

Овом приликом обавештавамо јавност да је  ЈКП „Београдске пијаце“...

Само за искусне куваре и куварице: Рибљи паприкаш са севера Бачке

Почнимо са чињеницом да је јело под називом „риба...

Боља него француска: Војвођански рецепт за гушчију паштету

Ово луксузно јело које је у понуди најелитнијих ресторана...