Svečana akademija u Kulturnom centru Mionica: U čast velikog pesnika i diplomate Milana Rakića

0
408

Opština Mionica će u sredu 30. septembra u 19 časova u velikoj sali Kulturnog centra Mionica prirediti Svečanu akadamiju posvećenu pesniku i diplomati Milanu Rakiću.

Na svečanosti posvećenoj jednom od najvećih srpskih pesnika će i ovog puta biti uručena plaketa za najbolju zbirku poezije u prethodnoj godini u izboru Udruženja književnika Srbije. Plaketa sa likom Milana Rakića je umetničko delo akademskog vajara Zorana Ivanovića.

Pročitajte i  Neustrašivi sin vojvode Živojina Mišića: Nemci su ga streljali, a u času samrti izgovorio je OVU MOĆNU REČENICU!

Dobitnik nagrade za najbolju zbirku poezije u prethodnoj godini je Zoran M. Mandić za knjigu „Odbrana izbora“. Pored laureata, gosti će biti i predstavnici Udruženja književnika Srbije, član Upravnog odbora UKS-a i predsednik odbora za međunarodnu saradnju Vidak Maslovarić, urednik Tribine ,,U francuskoj 7“ Miljurko Vukadinović i glavni i odgovorni urednik Književnih novina Bratislav R. Milanović.

Pročitajte i  Neustrašivi sin vojvode Živojina Mišića: Nemci su ga streljali, a u času samrti izgovorio je OVU MOĆNU REČENICU!

U umetničkom delu programa nastupiće televizijski, filmski i pozorišni glumac i član Narodnog pozorišta iz Beograda Zoran Ćosić i profesorka solfeđa Ana Ristivojević.

 

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime