Vrednim nagradama nagrađeni najbolji radovi Svetosavskog konkursa

0
353

Srednja škola Mionica je po peti put organizovala Svetosavski konkurs, čiji su pobednici proglašeni na Svetosavskoj akademiji u Kulturnom centru. Brojni donatori su kao i prethodnih godina za najbolje na Svetosavskom konkursu obezbedili vredne nagrade.

Nagrade je uručio predsednik opštine Mionica Boban Janković, a ove godine su pored proznih i likovnih radova po prvi put nagrađivani i najbolji poetski radovi na temu Svetosavlja.

Pročitajte i  Svečana akademija u Mionici u čast Žarka Milanovića: Najtalentovaniji učenici na poklon dobili violine

Prvo mesto u kategoriji proznih radova kod srednjoškolaca je osvojila Tanja Simović, ispred Ane Milinković i Jelene Damnjanović, dok je kod osnovaca prvonagrađeni rad Nikoline Simović, a druga i treća nagrada su pripale Sofiji Kačarević i Danici Simović. Za najbolji poetski rad su nagrade dodeljene samo u kategoriji osnovaca gde je prvo mesto osvojio Milan Popović ispred Tanje Stanojević i Mine Petrović.

Pročitajte i  Mionica: U toku su radovi na izgradnji Kuće Kolubarske bitke

Najbolji likovni rad kod srednjoškolaca je delo Tijane Cmiljanić, a druga nagrada je pripala Tamari Jeremić. Kod osnovaca je pobedio rad Mihaila Čarapića, a druga i treća nagrada su pripale Jovani Čitaković i Tamari Vujičić.

 

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime