Светски дан туризма у знаку едукације запослених у туристичкој привреди

0
318
Туристички форум Србије
Туристичка организација Србије обележила је Светски дан туризма једанаестим по реду Туристичким форумом Србије. Овогодишње обележавање најважнијег датума за све запослене у туристичој привреди, а и самог Туристичког форума Србије, уприличено је на Сребрном језеру, где је преко 50 локалних туристичких организација из свих делова наше земље имало прилику да саслуша предавања реномираних стручњака на тему „Постковид суочавање са одливом кадрова из туризма. Људски ресурси као међа између успешних и неуспешних дестинација“, али и да учествује у радионици посвећеном тако званом story telling-у. Радионица story telling-а, имала је за циљ да упозна представнике регионалних и локалних туристичких организација како да на што креативнији, савременији и ефективнији начин комуницирају и промовишу своју туристичку понуду.

У уводном излагању присутинима су се обратили Марија Лабовић, директорка Туристичке организације Србије, Рената Пинџо, помоћница министра трговине туризма и телекомуникација у Влади РС, као и Драган Милић, председник Општние Велико Градиште. Посебна поздравна видео-порука за све учеснике Туристичког форума Србије дошла је од стране Зураба Пололикашвилија, генералног секретара Светске туристичке организације (UNWTO), који је присутнима честитао Светски дан туризма и пожелео успешну реализацију Туристичког форума Србије.

На отварању форума, директорка Туристичке организације Србије, Марија Лабовић, истакла је да је промоција најлепших дестинација Србије заједнички посао. Да свака локална туристичка организација, познајући најбоље сваки педаљ свог места, може и треба да помогне да та слика стигне до сваког потенцијалног туристе у свету. Када имамо праве слике и Туристичкој организацији Србије лакше је да их проследи до правих адреса. Зато су и највидљивији резултати тамо где се сви труде да пронађу и представе нови начин гледања на своју дестинацију и да уместо обиласка, понуде доживљај.

Марија Лабовић, директорка Туристичке организације Србије

Током форума представљен је и нови промотивни филм под називом ,,Бирам Србију“, који можете погледати путем следећег линка: https://www.facebook.com/118118978209277/posts/4601800333174430/

Туристички форум Србије организован је уз поштовање епидемиолошких мера и препорука Кризног штаба, а услов за учешће у овом форуму била је потврда о вакцинацији или негативан антигенски тест.

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име