Na Konjičkom saboru u Svilajncu preko 1.000 posetilaca: Uskoro ovaj grad dobija i hipodrom

0
368
Konjički sabor u Svilajncu

Tokom vikenda u Svilajncu je održan prvi po redu Konjički sabor. Ova privredno-turistička manifestacija privukla je preko 1.000 posetilaca.

Na prvom Konjičkom saboru u Svilajncu predstavljemo je 70 konja razne pasmine iz osam mesta Srbije. Pobedu za najlepšeg pastuva odneo je “Golden boj” Dimitrija Zdravkovića iz Beograda.

Sabor je svečano otvorio predsednik opštine Predrag Milanović, koji je ujedno i najavio da će do drugog sabora naredne godine biti ovoren i hipodrom u Svilajncu.

Pročitajte i  Stari most koji važi za najlepši u Srbiji: Nekada je imao važnu ulogu, a danas malo ko za njega zna

Početak sabora, koji je održan u parku kod PU “Dečja radost”, najavilo je jato belih golubova lokalnih golubara.

Grlo “Golden boj” Dimitrija Zdravkovića iz Beograda proglašeno je za najlepšeg pastuva, a za najboljeg uzgajivača konja Kosta Pavlović.

U takmičenju galopera, prvo mesto je osvojio jahač Dušan Lazarević iz Svilajnca, u kategoriji jednoprega, lipicaneri, prvo mesto je zauzeo Marko Bogdanović iz Boževca koji je osvojih prvo mesto i u vožnju dvoprega.

Pročitajte i  Samo JEDNA STVAR u životu je bitna! Mudrosti Dostojevskog koje treba čitati SVAKOG DANA!

U kategorijama “ostali” prva mesta su osvojili Milan Miletić i Bojan Ilić iz Kragujevca, za najmlađeg uzgajivača proglašen je Nemanja Andrejić, najmlađi jahač je Sofija Nikolić, a najstariji kočijaš je Predrag Đorđević iz Svilajnca, objavio je RTS.

Na saboru je upriličena i parada konja i zaprega, a posetioci su mogli da se provozaju u kočijama, da jašu, da se slikaju sa konjima…

Pročitajte i  Lek iz naroda protiv UPALE PLUĆA: Ublažava sve respiratorne tegobe

Sabor se održao pod pokroviteljstvom opštine Svilajnac, a u organizaciji Sportskog konjičkog udruženja “Mara” iz Svilajnca, koje već godinama pobraja najviše nagrade Međunarodnog poljoprivrednog sajma u Novom Sadu.

Opanak

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime