На Коњичком сабору у Свилајнцу преко 1.000 посетилаца: Ускоро овај град добија и хиподром

0
504
Коњички сабор у Свилајнцу

Током викенда у Свилајнцу је одржан први по реду Kоњички сабор. Ова привредно-туристичка манифестација привукла је преко 1.000 посетилаца.

На првом Коњичком сабору у Свилајнцу представљемо је 70 коња разне пасмине из осам места Србије. Победу за најлепшег пастува однео је “Голден бој” Димитрија Здравковића из Београда.

Сабор је свечано отворио председник општине Предраг Милановић, који је уједно и најавио да ће до другог сабора наредне године бити оворен и хиподром у Свилајнцу.

Pročitajte i  Чесница на војвођански начин: Слатки божићни колач са орасима и медом за здравље и срећу

Почетак сабора, који је одржан у парку код ПУ “Дечја радост”, најавило је јато белих голубова локалних голубара.

Грло “Голден бој” Димитрија Здравковића из Београда проглашено је за најлепшег пастува, а за најбољег узгајивача коња Коста Павловић.

У такмичењу галопера, прво место је освојио јахач Душан Лазаревић из Свилајнца, у категорији једнопрега, липицанери, прво место је заузео Марко Богдановић из Божевца који је освојих прво место и у вожњу двопрега.

Pročitajte i  КОЛО - игра живота и смрти: Снажан симбол српског националног идентитета и међусобне повезаности

У категоријама “остали” прва места су освојили Милан Милетић и Бојан Илић из Крагујевца, за најмлађег узгајивача проглашен је Немања Андрејић, најмлађи јахач је Софија Николић, а најстарији кочијаш је Предраг Ђорђевић из Свилајнца, објавио је РТС.

На сабору је уприличена и парада коња и запрега, а посетиоци су могли да се провозају у кочијама, да јашу, да се сликају са коњима…

Pročitajte i  Писмо војводе Петра Бојовића Дражи Михаиловићу: Из кућног притвора послао снажу војничку заповест

Сабор се одржао под покровитељством општине Свилајнац, а у организацији Спортског коњичког удружења “Мара” из Свилајнца, које већ годинама побраја највише награде Међународног пољопривредног сајма у Новом Саду.

Опанак

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име