Око 70 девојчица из Београда, Новог Сада, Ужица, Параћина, Панчева, Трстеника, Осијека, Свилајнца боравиће ове недеље у Свилајнцу на првом међународном кампу ритмичке гимнастике у организацији Гимнастичког клуба “Евита” из Свилајнца.

Председник општине Свилајнац, Предраг Милановић

Први тренер и промотер кампа је чувена бивша руска ритмичка гимнастичарка Љубов Барикина, која се посветила тренерском раду и из Сан Дијега допутовала у Свилајнац да одржи специјалне тренинге за младе гимнастичарке:

„Веома је пријатна атмосфера, девојчице су мотивисане и спремне, што мени олакшава мој део посла, а то је да их градим, не само као спортисте/гимнастичарке, већ и као личности које су отворене, разноврсне, да им проширим интересовања и видике, да унесемо уметност у спорт, јер спортисти нису роботи“ – објаснила је Љубов Барикина, бивша чланица националног тима Русије, Мастер Интернационалне школе спорта, чија су изузетна достигнућа у области ритмичке гимнастике повезана и са тиме што има дипломе три различите високе школе, две из Немачке и диплому Руског државног универзитета физичке културе, спорта и туризма. Била је и тренер јуниорског тима Немачке, кореограф чувеног фестивала „Алина“ , а има и своје наступе и перформансе широм Немачке, Русије и целог света.

Један од тренера је и Бранка Стојановић из ГК “Рондо” из Осијека одакле је на камп дошло и 20 девојчица, тако да овај догађај не промовише само спорт, него и дружење, толеранцију, спортки дух, фер плеј:

„Код вас у Србији овај спорт је на вишем нивоу, допада нам се организација и сви садржаји које видимо после тренинга. Девојчицама ово много значи и наставићемо сарадњу и у будуће и на другим нивоима“ – истакла је она.

 

Организатор гимнастичког кампа је Гимнастички клуб Евита из Свилајнца, а покровитељ је општина Свилајнац, која подршку оваквим догађајима пружа и кроз константно улагање у спортску инфраструктуру. Пожелевши добродошлицу гостима, камп је званично отворио Предраг Милановић, председник општине Свилајнац:

“Ово није први спортски камп чији смо домаћини, али је први који организује један спортски клуб из Свилајнца. Подржавамо овакве спортске догађаје јер то сматрамо великим потенцијалом, а да би они могли да се одржавају и унапређују у наредним годинама потребно је да имамо адекватну инфраструктуру и услове, на чему радимо. За почетак отварамо ове године нови дом ученика у Пољопривредно-ветеринарској школи са 180 нових лежајава, опремљен по највишим стандардима, који ће повећати смештајне капацитете и за децу која овде долазе на летње кампове. Затим, Свилајнац има реконструисане базене, погодне за све спортове на води, а који ће наредне године бити покривени како би могли да се користе и током зиме, спортску халу, терене на отвореном, атлетску стазу са тартан подлогом, тако да имамо инфраструктурне услове за бављење свим врстама спорта и одржавање оваквих кампова” – изјавио је Милановић и додао да је у току реконструкција спортске хале за дворанске спортове.

Председник општине Свилајнац, Предраг Милановић

“Хала је направљена пре 40 година и сада се ради комплетна реконструкција која обухвата изолацију, нове свлачионице, под и комплетно сређивање објекта, тако да ће она бити погодна и за одржавање такмичења. Вредност радова је око 50 милиона динара, а биће завршена до октобра ове године, пре почетка такмичења. У склопу овог пројекта је планирано и још 50 милиона динара за покривање градских базена, који ће моћи да се користе током целе године и када све то завршимо бићемо један од лепших спортских центара у региону.”
Међународни камп ритмичке гимнастике траје до 18. августа.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име