Тајна савршено скуване домаће кафе: Трикови који гарантују пун ужитак!

0
2539

Kонзумирање кафе и уживање у омиљеном напитку се у Србији је одавно постало ритуал.

За разлику других крајева где се служи у малим шољицама и испија у једном гутљају, наша кафа је много више од јутарње или поподневне навике.

Мирис и укус који се крије у омиљеним шољицама у кухињама и полицама канцеларија прати нас у сваком новом успеху, новим упознавањима, великим пријатељствима и заједничким тренуцима радости.

Истовремено, свако од нас је, одрастајући, учио како да скува најбољу кафу.

kafa proricanje sudbine

Почели смо слушајући реченице попут “уф, како сам данас попио добру кафу” или оних мало другачијих – “баш су ми нешто скували танку, као да је нисам ни попио”.
Временом смо развили свој укус, те са врата говоримо “стави ми једну без шећера”, преко телефона „скувај ми сад и остави да се охлади, таман док дођем“ или “немој да је пустиш да проври до краја”!

Pročitajte i  Ћирило и Методије су Словенима подарили писменост како би разумели хришћанску мисао

Припремамо свеже млевену кафу уграђујући у њу и део себе и своје вештине, без обзира на то којим послом се бавимо. Битно је да мешавина буде квалитетна, али је важно и какви смо мајстори!

Постоје мале тајне за које можда нисмо знали, а које нам уживање у омиљеном напитку чине још и лепшим.

Pročitajte i  Имамо посебну понуду за наше читаоце! Представљамо вам књигу СРБИЈОМ која ће вас очарати јер поносно представља нашу предивну земљу  

Наиме, пена у шољици домаће свеже млевене кафе често је знак распознавања између „добре“ и оне „невешто скуване“ – мада има оних који воле кафу без пене.

Осим што изглед чини примамљивим, густа и обилна пена чува топлоту кафе, чини укус интензивнијим и дуже се задржава у устима.

Да ли сте знали да се права, домаћа свеже млевена кафа разликује по сортама баш као што је случај са врстама вина?

Наиме, као што постоје правила дегустације вина, постоје и правила о томе како треба конзумирати свеже млевену кафу.

Pročitajte i  Разноликост писма и језика: Народи у Европи који не користе латиницу

Дакле, најбољи укус и арому ћете осетити уколико сачекате да се напитак мало охлади, те попијете када је отприлике температуре тела.

Затим, пре него што окусите кафу, затворите очи и дубоко удахните мирис. Ако вам након првог гутљаја мисао буде „то је кафа“ успели сте да пробудите сва ваша чула пуним укусом свеже млевене кафе.

Након тога, први гутљај ће сигурно бити – савршен, баш као и незаменљиви тренуци дана уживања у омиљеном напитку.

Дневно

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име