TALENTOVANA DEVOJČICA SVIRA NA ULICI I OSVAJA NAGRADE: Mala Jovana Savić je pravi virtuoz na violini

0
696

Malena Jovana Savić (11), koja je zadivila Beograđane svirajući violinu u Knez Mihailovoj, ne prestaje da osvaja prva mesta na svim značajnim takmičenjima.

Ova devojčica pažnju javnosti privukla je tako što je sa nepunih devet godina počela da svira u čuvenoj prestoničkoj ulici da bi sakupila novac za novu violinu, a na to se odlučila nakon takmičenja „Mladi virtuoz“, gde je takođe osvojila prvo mesto.

– To takmičenje nam je bilo znak da treba da se borimo. Nismo imali sredstava i odlučili smo da Jovana počne da svira u Knezu i tako prikupimo novac za violinu i takmičenja. Nezaposlena sam i nismo imali dovoljno sredstava za Jovanu – priča devojčicina majka Nina Savić.

Pročitajte i  Bogojavljenska noć, priča od koje će vam zastati knedla u grlu: "Bože, da mi majka ozdravi" molio se dečak otvorenom nebu

Jovana je nedavno bila prva na republičkom takmičenju koje je održano u muzičkoj školi „Josip Slavenski“, što joj je šesta nagrada, među kojima je i prvo mesto u Veroni. To je velika potvrda za trud koji ulaže u vežbanje. Devojčica se sada priprema za međunarodno takmičenje u Rumuniji, koje će, kako majka kaže, sponzorisati voditelj Ivan Ivanović.
– Bili smo presrećni kada nam je to saopštio, veoma smo mu zahvalni. Jovana i dalje svira u Knezu, ali ne tako često kao pre, ima dosta obaveza u muzičkoj školi i na dodatnim časovima. Ona mnogo voli da svira tamo, pomaže joj da se oslobodi treme pred takmičenje. Svaki nastup u centru grada doživljava kao svoj mini-koncert. Srećni smo što su je ljudi lepo prihvatili. Da prolaznici nisu bili toliko divni, mi sigurno ne bismo uspeli – kaže ponosna mama.

Pročitajte i  SMS poruke za Srpsku novu godinu: Čestitajte Pravoslavnu novu godinu svim dragim ljudima uz ovih 15 fantastičnih čestitki

jovana

Njene reči potvrđuje i Jovana.
– Baš volim da sviram u Knezu, nije mi teško. Bah i Vivaldi su mi omiljeni kompozitori. Sviranje tamo mi pomaže da se oslobodim treme. Nadam se da ću na sledećem takmičenju uspeti da osvojim prvo mesto.

Talentovana Jovana Savić učenica je OŠ „Vuk Karadžić“ i muzičke škole „Mokranjac“. Inače, gradski menadžer Goran Vesić istakao je juče da je Jovanin primer bio okidač za formiranje Fonda za mlade talente. Vesić je prošle godine pomogao Jovani da kupi novu violinu, a svaki mesec odvaja od plate 20.000 dinara za njenu stipendiju.

Pročitajte i  Besmrtna ljubav srpskog pesnika: Govorili su da je UMRO dva puta, prvi put kad je izgubio voljenu

Kurir

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime