Руски лекар открио технику која у моменту отклања стрес и анксиозност: Пробајте овај потпуно једноставан и природан начин

0
3249

Руски психијатар, професор Марк Сандомирски само нас је подсетио на знање које се у старој Кини користи вековима. Реч је о једној тачки на нашем увету чијом масажом можемо да отклонимо стрес и отклонимо прво физички, па онда и психички бол који нас је оптеретио…

како да се ослободите страха и анксиозности

Иако људи различито доживљавају анксиозност и стрес, већина након стресног догађаја осећа нелагодност, као и осећај тежине или чак и бола у телу.

1. Први корак ка ослобађању од стреса је тај да се отарасите негативних емоција које су вам проузроковале стрес.

2. Након психичких, морате се решити и физичких симптома, а ту ће вам најбоље помоћи психо-рефлекс терапија.

Иако нисте свесни тога, ваше тело поседује антистрес тачку коју је довољно измасирати и сав ће стрес нестати. Она се зове Shen men и ево где се тачно налази на вашем уху.

Познато је да у нашем телу постоје антистресне тачке које могу да нам помогну у отклањању овог стања. Једну од њих, која се налази на уху, Кинези су називали “Шен мен” што у преводу значи “Небеска врата”. Она се налази у центру горњег дела уха.

како да се ослободите стреса и анксиозности

Др Марк Сандомирски саветује да узмете штапић за ухо и њиме притисните овај део на ушној шкољки и уз дубоко дисање лагано је масирате. Уколико немате штапић, тачку можете да масирате и прстима.

Док удишете – погледајте на леву страну, а кад издишете – на десну. Ваш организам ће се постепено смиривати а стрес нестајати. Овај метод можете да користите сваки пут кад доживите стрес.

Пробајте! Једноставно је а ефикасно. И не кошта ништа. Ваше тело ће вам само помоћи.

како да се ослободите стреса и анксиозности

antistresvodic.rs

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име