Kao iz bakine kuhinje: Recept za pravu, domaću teleću supu

Domaća hrana asocira nas uvek na detinjstvo i bakin šporet. Budući da je danas domaće hrane jako malo, prenosimo vam ravi recept za domaćinsku supu od teletine.

Sastojci: šaragrepa, bela šargarepa i peršun i njegov koren, glavica crnog luka, kašika suvog začina, kašičica šećera, kašičica soli, koske i komad telećeg mesa.

Pročitajte i  Lazareva subota je dan dečje radosti: Zašto su deca u centru ovog praznika koji slavi Isusovo čudo vaskrsenja Lazara?

Priprema:

Meso operite, a koske stavite u dublji lonac. Dodajte suvi začin, dolijte vodu i pustite da proključa.

Nakon ključanja smanjite vatru i kašikom skinite penu. U to dodajte sitno iseckano povrće, peršun i koren peršuna.

Dodajte so i šećer i ostaviti da opet provri, pa smanjiti vatru da supa lagano vri. Supu ovako kuvajte oko 2 sata. Nakon toga procediti, ako je potrebno dosolite, vratiti šargarepu i opet stavite na vatru da provri, pa zakuvati reznace ili knedle. Ukoliko želite, usitnite meso i stavite ga u supu, poslužite odvojeno ili ga iskoristite za neko drugo jelo.

Pročitajte i  Lazareva subota je dan dečje radosti: Zašto su deca u centru ovog praznika koji slavi Isusovo čudo vaskrsenja Lazara?
Inicijalizacija u toku...
Povezano Widget End -->