Искористите сезону бундеве на прави начин за супу која ће вас угрејати и окрепити. Додавањем тајног састојка – сока од јабуке, ова супа биће још савршенија.
Састојци:
1 бундева
2 кромпира
2 главице црног лука
3 шаргарепе
2 млада лука (бели делови)
1,5 л говеђег бујона
маслац
Припрема:
Угрејте маслац у посуди, те динстајте уситњено поврће.
Огулите бундеву, склоните коштице, па насецкајте бундеву на комаде.
Залијте поврће бујоном, те остави да проври.
Додајте комаде бундев, те кувајте око 15 минута на лаганој ватри.
На крају измиксајте супу уз помоћ миксера, те додајте мало соли, бибера и павлаке.
На крају додајте сок од јабуке.