Састојци:
250 грама кекса
80 грама маслаца или маргарина
Бели крем:
200 грамабеле чоколаде
100 грама павлаке за шлаг или кување (за отапање чоколаде)
200 грама павлаке за шлаг
10 грама желатина (1/4 за белу, 3/4 за розу крему)
Розе крем:
300 грама јагода
50 грама шећера
200 грама павлаке за шлаг
Припрема:
Јагоде исецкајте на ситније комаде и кувајте са шећером око 5 минута да се шећер отопи.
Изблендајте смесу и док је још врућа, додајте 3/4 од пуне количине желатина коју сте претходно направили тако да сте кесицу желатина помешали са 5 кашика воде.
Белу чоколаду отопите са 100 мл павлаке за шлаг или кување, па у ту смесу додајте 1/4 преосталог желатина.
Kекс уситните, па помешајте с отопљеним маслацем и ту смесу утисните у калуп од 20 цм.
Претходно странице калупа обложите папиром за печење како би се торта лакше извадила и лепше изгледала.
Охлађену смесу беле чоколаде мутите са 200 мл шлага који сте претходно већ измиксали, па ту смесу ставите на базу од кекса.
Расхладите све у фрижидеру 20-ак минута.
Kад се бели део лагано стисне, на њега додајте рози део који сте добили на исти начин као и бели (миксањем смесе јагода са шлагом).
Излијте ту смесу на белу и оставите да се готова торта стисне (око 6 сати).