Торта од беле чоколаде и јагода: Савршено кремаста и пуног укуса, распаметиће вас

0
1951

Састојци:

250 грама кекса
80 грама маслаца или маргарина

Бели крем:

200 грамабеле чоколаде
100 грама павлаке за шлаг или кување (за отапање чоколаде)
200 грама павлаке за шлаг
10 грама желатина (1/4 за белу, 3/4 за розу крему)

Розе крем:

300 грама јагода
50 грама шећера
200 грама павлаке за шлаг

Припрема:

Јагоде исецкајте на ситније комаде и кувајте са шећером око 5 минута да се шећер отопи.

Pročitajte i  Још једно чудо Светог Василија: Сведочанство о избављењу ђавоимане девојке на Острогу

Изблендајте смесу и док је још врућа, додајте 3/4 од пуне количине желатина коју сте претходно направили тако да сте кесицу желатина помешали са 5 кашика воде.

Белу чоколаду отопите са 100 мл павлаке за шлаг или кување, па у ту смесу додајте 1/4 преосталог желатина.
Kекс уситните, па помешајте с отопљеним маслацем и ту смесу утисните у калуп од 20 цм.

Pročitajte i  На челу са моштима Светог владике Николаја: Патријарх Порфирије позвао народ на Спасовданску литију

Претходно странице калупа обложите папиром за печење како би се торта лакше извадила и лепше изгледала.

Охлађену смесу беле чоколаде мутите са 200 мл шлага који сте претходно већ измиксали, па ту смесу ставите на базу од кекса.

Расхладите све у фрижидеру 20-ак минута.

Kад се бели део лагано стисне, на њега додајте рози део који сте добили на исти начин као и бели (миксањем смесе јагода са шлагом).

Pročitajte i  Икона Богородице Пећке: Учинила је многа чуда у граду Пећи, ношена је у литији кроз град и од куће до куће домаћина

Излијте ту смесу на белу и оставите да се готова торта стисне (око 6 сати).

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име