Торта од куваног парадајза: Укус који ће вас распаметити

0
2356

Торта од куваног парадајза права је идеја за све домаћице које се усуђују да пробају рецепт за специјалитет који се не виђа на свачијој трпези. Ко је спремио домаћи парадајз за зимницу колач ће му бити сигурно укуснији. Мада, одличан је и са куповним парадајзом.

Потребно је:

12 кашика шећера
12 кашика уља
12 кашика куваног парадајза
250 грама млевених ораха
350 грама шећера
1/2 литре воде
4 штангле чоколаде
5 кашика брашна
1 лимун
1 кашичица соде бикарбоне
меког брашна по потреби

Припрема:

торта од парадајза

Замесити тесто од 12 кашика шећера, 12 кашика уља, 12 кашика куваног парадајза, кашичице соде бикарбоне и брашна по потреби. Добијено тесто разделити на 8-9 делова и на преврнутом плеху пећи коре.

Фил: Ставити да проври 350 грама шећера и 1/2 литре воде. Посебно са мало воде растворити 5 кашика брашна и сипати у врућ шећер. Затим у то додати 250 грама млевених ораха и 4 штангле чоколаде. Све добро сјединити и филовати добијене корице. Последњу кору оставити без фила и прелити белом глазуром.

Бела глазура: 150 грама шећера скувати са мало воде, додати сок од пола лимуна и добро мутити док не постане једнолична маса.

торта од парадајза

Опанак

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име