Наређајте палачинку на палачинку и прелијте ЧОКОЛАДОМ: Добиђете најбољу посластицу која се топи у устима

Састојци:

400 грама брашна
10 кашика шећера
10 јаја + два жуманца
Литар млека
Сунцокретово уље
Чоколадни намаз
Две киселе павлаке
50 грама путера
Kакао прах

Припрема:

Брашно, пет кашика шећера, пет јаја и два жуманца умутите са млеком. Од ретког добијеног теста правите и пеците на уљу веома танке палачинке.

Одвојите жуманца преосталих јаја и пенасто умутите са остатком шећера. Додајте путер и павлаку, а потом и снег од преосталих беланаца.

Палачинке ређајте и премазујте танким слојем чоколадног намаза. Kада сте потрошили све палачинке, богато украсите торту кремом од јаја и држите у фрижидеру најмање два сата пре сервирања. Поспите какао прахом и послужите!

Пријатно!

Мондо.рс

Само за искусне куваре и куварице: Рибљи паприкаш са севера Бачке

Почнимо са чињеницом да је јело под називом „риба...

Боља него француска: Војвођански рецепт за гушчију паштету

Ово луксузно јело које је у понуди најелитнијих ресторана...

Марикин колач са јабукама: Рецепт са Палића стар преко 100 година

Лагана и укусна посластица коју је госпођа Марика пронашла...

Радост за жене: Пролећно цвеће које ће вам улепшати башту и терасу

Једна од главних ствари којој се жене највише радују...