Састојци:
400 грама брашна
10 кашика шећера
10 јаја + два жуманца
Литар млека
Сунцокретово уље
Чоколадни намаз
Две киселе павлаке
50 грама путера
Kакао прах
Припрема:
Брашно, пет кашика шећера, пет јаја и два жуманца умутите са млеком. Од ретког добијеног теста правите и пеците на уљу веома танке палачинке.
Одвојите жуманца преосталих јаја и пенасто умутите са остатком шећера. Додајте путер и павлаку, а потом и снег од преосталих беланаца.
Палачинке ређајте и премазујте танким слојем чоколадног намаза. Kада сте потрошили све палачинке, богато украсите торту кремом од јаја и држите у фрижидеру најмање два сата пре сервирања. Поспите какао прахом и послужите!
Пријатно!
Мондо.рс