Принцес крофна торта: Кремаста и хрскава посластица за све генерације

0
2039
Фото: Јутјуб/принтскрин

Састојци за тесто: 150 г брашна, 100 мл воде, 100 мл млека, 80 г путера, 4 јаја, 1 кашика прашка за пециво, пола кашике соли.

За крем: 500 мл млека, 150 г шећера, 100 г брашна, 2 јаја, 180 г путера.

Припрема: Растопити 80 г путера на рингли, додати млеко и воду, со. Брашно претходно помешано с прашком за пециво додати уз непрестано мешање. Kад се сједини у чвршћу масу, пребаците у другу посуду да се охлади. Укључите рерну на 200 степени. За то време у тесто додајте јаја, једно по једно. Између сваког додавања, потпуно сједините смесу са сваким јајетом.

Pročitajte i  Имамо посебну понуду за наше читаоце! Представљамо вам књигу СРБИЈОМ која ће вас очарати јер поносно представља нашу предивну земљу  

У тепсију пречника 25 цм ставити половину теста и размазати да буде равно. Пећи 20 минута на 200 степени. Не отварати рерну током печења! Затим од остатака теста испеците још једну кору.

Стил.Курир

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име