Принцес крофна торта: Кремаста и хрскава посластица за све генерације

Састојци за тесто: 150 г брашна, 100 мл воде, 100 мл млека, 80 г путера, 4 јаја, 1 кашика прашка за пециво, пола кашике соли.

За крем: 500 мл млека, 150 г шећера, 100 г брашна, 2 јаја, 180 г путера.

Припрема: Растопити 80 г путера на рингли, додати млеко и воду, со. Брашно претходно помешано с прашком за пециво додати уз непрестано мешање. Kад се сједини у чвршћу масу, пребаците у другу посуду да се охлади. Укључите рерну на 200 степени. За то време у тесто додајте јаја, једно по једно. Између сваког додавања, потпуно сједините смесу са сваким јајетом.

У тепсију пречника 25 цм ставити половину теста и размазати да буде равно. Пећи 20 минута на 200 степени. Не отварати рерну током печења! Затим од остатака теста испеците још једну кору.

Стил.Курир

Само за искусне куваре и куварице: Рибљи паприкаш са севера Бачке

Почнимо са чињеницом да је јело под називом „риба...

Боља него француска: Војвођански рецепт за гушчију паштету

Ово луксузно јело које је у понуди најелитнијих ресторана...

Марикин колач са јабукама: Рецепт са Палића стар преко 100 година

Лагана и укусна посластица коју је госпођа Марика пронашла...

Радост за жене: Пролећно цвеће које ће вам улепшати башту и терасу

Једна од главних ствари којој се жене највише радују...