Princes krofna torta: Kremasta i hrskava poslastica za sve generacije

Sastojci za testo: 150 g brašna, 100 ml vode, 100 ml mleka, 80 g putera, 4 jaja, 1 kašika praška za pecivo, pola kašike soli.

Za krem: 500 ml mleka, 150 g šećera, 100 g brašna, 2 jaja, 180 g putera.

Priprema: Rastopiti 80 g putera na ringli, dodati mleko i vodu, so. Brašno prethodno pomešano s praškom za pecivo dodati uz neprestano mešanje. Kad se sjedini u čvršću masu, prebacite u drugu posudu da se ohladi. Uključite rernu na 200 stepeni. Za to vreme u testo dodajte jaja, jedno po jedno. Između svakog dodavanja, potpuno sjedinite smesu sa svakim jajetom.

U tepsiju prečnika 25 cm staviti polovinu testa i razmazati da bude ravno. Peći 20 minuta na 200 stepeni. Ne otvarati rernu tokom pečenja! Zatim od ostataka testa ispecite još jednu koru.

Stil.Kurir

Samo za iskusne kuvare i kuvarice: Riblji paprikaš sa severa Bačke

Počnimo sa činjenicom da je jelo pod nazivom „riba...

Bolja nego francuska: Vojvođanski recept za guščiju paštetu

Ovo luksuzno jelo koje je u ponudi najelitnijih restorana...

Marikin kolač sa jabukama: Recept sa Palića star preko 100 godina

Lagana i ukusna poslastica koju je gospođa Marika pronašla...

Radost za žene: Prolećno cveće koje će vam ulepšati baštu i terasu

Jedna od glavnih stvari kojoj se žene najviše raduju...