Представљамо вам изузетну торту по рецепту домаћица из сокобањске котлине чија припрема се преноси с колена на колено.

Ова бањска торта, толко је добра да се ич не замориш! После ручак, прсте си олижеш… А за вечеру, можеш прошеташ, пазиш си на линију!…

Састојци:

10 јаја
350 гр шећера у праху
350 гр маслаца
200 гр ораха
200 гр чоколаде за кување (нарендисати или истопити на тихој ватри)
100 гр чоколаде у праху
6 кашика какаа
1 кашичица цимета
2 кесице ванилин-шећера
1 прашак за пециво
10 кекса (слатких)

Pročitajte i  Понесите цегере: Караван зимнице овог викенда сели се на пијацу "Блок 44"

Припрема:

Измутите беланца у чврсту масу. Жуманца најпре пенасто умутите са шећером, па додајте, једно за другим, самлевене орахе, чоколаду у праху, какао, цимет, ванилин-шећер и на крају отопљену чоколаду и маслац. На крају додајте снег од беланаца.
Смесу поделите напола.

1. У једну половину додајте прашак за пециво и пеците у пећници 45 минута на 150 степени целзијуса.

Pročitajte i  Ђеврек кифле мекане као памук: Толико једноставан рецепт да ће вам успети из прве

2. У другу половину додајте измрвљене кексе па је ставите у фрижидер – то је фил.

3. Испечен и охлађен бисквит прекријте другим делом смесе – филом – у који сте ставили кексе и украсите по жељи најбоље шлагом и ренданом чоколадом.

Извор: sokobanja.com

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име