Predstavljamo vam izuzetnu tortu po receptu domaćica iz sokobanjske kotline čija priprema se prenosi s kolena na koleno.

Ova banjska torta, tolko je dobra da se ič ne zamoriš! Posle ručak, prste si oližeš… A za večeru, možeš prošetaš, paziš si na liniju!…

Sastojci:

10 jaja
350 gr šećera u prahu
350 gr maslaca
200 gr oraha
200 gr čokolade za kuvanje (narendisati ili istopiti na tihoj vatri)
100 gr čokolade u prahu
6 kašika kakaa
1 kašičica cimeta
2 kesice vanilin-šećera
1 prašak za pecivo
10 keksa (slatkih)

Pročitajte i  Od 1 smese napravite 3 različite vrste sitnih kolača: Poslastice za svačiji ukus od čokolade, kokosa, keksa i lešnika

Priprema:

Izmutite belanca u čvrstu masu. Žumanca najpre penasto umutite sa šećerom, pa dodajte, jedno za drugim, samlevene orahe, čokoladu u prahu, kakao, cimet, vanilin-šećer i na kraju otopljenu čokoladu i maslac. Na kraju dodajte sneg od belanaca.
Smesu podelite napola.

1. U jednu polovinu dodajte prašak za pecivo i pecite u pećnici 45 minuta na 150 stepeni celzijusa.

Pročitajte i  Recept za sladak kupus bez mesa: Pun vitamina i minerala, idealan je za one koji poste

2. U drugu polovinu dodajte izmrvljene kekse pa je stavite u frižider – to je fil.

3. Ispečen i ohlađen biskvit prekrijte drugim delom smese – filom – u koji ste stavili kekse i ukrasite po želji najbolje šlagom i rendanom čokoladom.

Izvor: sokobanja.com

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime