Традиционалне новогодишње крофне: Пуне фила, мекане и сочне, вечерас свака породица треба да их има на трпези

Припремите укусан десерт који успева и почетницима у кухињи.

Састојци:

700г брашна
40гр свежег квасца
400мл млека
50мл уља
1 супена кашика шећера
прстохват соли
2 јаја

Припрема:

У половину брашна додати млако млеко,квасац и шећер промешати. Затим додати уље и јаја, опет промешати. Додати и другу половину брашна и прстохват соли па сјединити да тесто буде лепљиво. Прекрити крпом и оставити да се удвостручи. Kада се тесто удвостручило, прерадити га и развити дебљине 1цм. Сећи кругове па поређати по површини на коју смо ставили брашно. Kрофне оставити још 20 минута. Пржити их у врућем уљу са обе стране.

Pročitajte i  Радост за жене: Пролећно цвеће које ће вам улепшати башту и терасу

Извор: Летина кухиња

Радост за жене: Пролећно цвеће које ће вам улепшати башту и терасу

Једна од главних ствари којој се жене највише радују...

5 феномелних торти без јаја и млека: Богате и укусне. И за посне и за мрсне дане

Шарена торта500 грама шећера 500 грама млевених ораха 1 - 2...