Kuvani paradajz čuvaće vaše zdravlje do proleća: Jednostavan recept za sve domaćice

0
2729

Sastojci: 50 kg paradajza, 10 kašika soli, 2 kašike šećera, 2 kesice konzervansa, 20 g mlevenog bibera, 2-3 paprike šilje, 1 veza peršunovog lišća, 1 veza lišća celera.

Priprema: Paradajz oprati, očistiti pa samleti na mašini za mlevenje paradajza. Dobijeni sok od paradajza staviti u veliku šerpu. Staviti na srednju temperaturu da se kuva. Dodati po jednu vezu lišća peršuna i celera. Ubaciti oprane cele neočišćene paprike.

Pročitajte i  Legendarni pevač IZVADIO je 700 MARAKA i dao ih maloj Romkinji na ulici - Anegdota iz života Tome Zdravkovića vraća veru u dobrotu

Po želji može se staviti malo ljute paprike. Staviti šećer, biber i so. So dodavati postepeno prema ukusu.

Pred kraj staviti konzervans. Prokuvati još malo. Ukupno kuvati oko 90 minuta. Kada je gotovo, izvaditi papriku i lišće odmah tako vruće sipati u flaše i flašice i zatvarati metalnim čepom. Okrenuti naopako da svaka flaša stoji na čepu desetak minuta. Posle vratiti u normalan položaj.

Pročitajte i  "Vala", "more" i "bre": Šta zapravo znače ove reči, kako su dospele u naš jezik i postale najkorišćenije poštapalice?

recepti.com

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime