Традиционални рецепт за пинђур – најукуснији спој печене паприке и парадајза! Неодољиво!

Пинђур је јело сличано ајвару. Представља зимску салату од сецкане печене паприке и парадајза, зачињену белим луком и першуном. Ако волите љуто, у пинђур можете додати и мало љуте папричице.

Пинђур се прави од следећих састојака:

8 kg црвених меснатих паприка
4 kg парадајза
400 ml уља
400 ml сирћета
5 кашика шећера
2 главице белог лука
2 везе першуна
со

Pročitajte i  Лазарева субота је дан дечје радости: Зашто су деца у центру овог празника који слави Исусово чудо васкрсења Лазара?

Начин припреме пинђура:

Паприке се прво испеку, ољуштие и очисте од семена. Потом се оставе преко ноћи како би се оцедиле. Сутадан се секу на резанце. Парадајз се прелије кључалом водом, па ољушти и исече на коцкице.

Затим треба у шерпу, додати шећер, и кувати док се маса не преполови. Тада додати паприке, уље, бели лук и першун, со по укусу, те пржити до жељене густине. На крају додати сирће и кратко прокувати.

Pročitajte i  Искористите јединствену прилику: Закупите локал на београдским пијацама!

Врућ пинђур се сипа у вруће стерилисане тегле, па га треба запећи у топлој искљученој пећници, до јутра. Сутрадан се преко пинђура стави комад целофана умочен у есенцију, па се затвори металним поклопцем, или повеже целофаном.

Опанак

Народно веровање: Шта да урадите на Врбицу и Цвети да бисте били здрави и лепи

На Лазареву суботу, или другачије- Врбицу, некада су ђаци...

Искористите јединствену прилику: Закупите локал на београдским пијацама!

Овом приликом обавештавамо јавност да је  ЈКП „Београдске пијаце“...

Само за искусне куваре и куварице: Рибљи паприкаш са севера Бачке

Почнимо са чињеницом да је јело под називом „риба...