Очи Мајке Божје- чудотворна травка која лечи очне бољке, помаже код болова у желуцу, грипа и бронхитиса

0
3689

Видова трава, видовица, видац или очи Мајке Божје је травка која је најпознатија по свом делотворном лечењу болести ока. Међутим, мање је познато да она помаже и код грипа, бронхитиса, пробаве и болова у желуцу.

Да је видова трава идеалан природни лек код болести очију потврђује и то да је познати истраживач Хилдамус веровао да видовица побољшава вид старима који имају преко 70 година.

Данас је видовица лако доступан лек, а најделотворнија је када се користи у следећој варијанти:

Pročitajte i  Није имао НИ КАП СРПСКЕ КРВИ, а борио се за нашу земљу и пушком и пером - Сваки ручак завршавао је са “ЖИВЕЛА ВЕЛИKА СРБИЈА!”

Kашичицу суве камилице помешајте са пола кашичице видове траве и прелијте их са неколико кашичица прокуване, вреле воде (биљке не треба да пливају у води, већ да буду навлажене). Смесу оставите да одстоји до 2 минута, а затим тако натопљене биљке стављајте на очи.

Облоге можете направити и од млаког чаја. У том случају на очима их држите док се не осуше.

Овако коришћен видац помаже свима онима који имају проблеме са инфекцијама, бактеријом, вирусима у очима. Опушта очне мишиће, те је врло делотворан код очних притисака и умора у очима.

Pročitajte i  Шта значе последње речи Исусове? Ово сваки прави хришћанин мора да зна!

Решава проблеме и са сувим очима.

Због специфичног састава саветује се опрез приликом употребе ове травке, а никако га не смеју узимати труднице за време трудноће и дојења, особе са компликацијама жучи, особе са чиром на желуцу и дванаестопалачном цреву, као и они који имају проблем са јетром.

Мога народна веровања везана су за видац.

Pročitajte i  У Србији расте као коров, а најздравији је природни лек на свеету: Лечи срце и смирује живце! Ево како се користи

Једно од веровања је да видац помаже неудатим девојкама да упознају будућег мужа.
Неудате девојке, наиме, на Светог Вида треба да пронађу све врсте траве видоваче: јаркоцрвену са малим цветом и модроплаву травчицу. Обе треба иубрати, ставити под јатук и изговорити следеће стихове када се крене на починак:
“Свети Виде невиђени, дођи драги суђени, дођи ноћас у мој сан, дођи на мој први састанак”.

Већ у наредних неколико дана девојка ће упознати свох будућег мужа.

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име