Три греха која утерују страх у кости верницима: Никако не могу да се сперу

0
3650

Испосници, који су после живота постали свеци, разиковали су три врсте неопростивог греха.

1.Свесно противљење истини 

Овај грех починили су фарисеји и књижевници који су се упорно противили Христу. Зато у Светом писму стоји: “Ви се стално противите Духу Светоме (Дела ап. 7,51). Господ Христос је јавно чинио чудеса и било је јасно да Бог обитава у Њему” (И Јов. 4,15).

Фарисеји су клеветали Христа да чудеса чини магијама у пакту са Ђаволом, те су због тога починили огроман грех богоубиства, разапевши Христа на крст.

Pročitajte i  Обичаји на Аранђеловдан: Веровање каже да овај анђео силази међу људе ОВАКО ЋЕТЕ ГА ПРЕПОЗНАТИ

filmovi o isusu hristu

2. Очајање које води у самоубиство.

Ми знамо да је Бог Љубав. То значи да ниједан грех не може надвладати Божју самилост. Искрено покајање, то су увек отворена врата повратка Богу. Само Сатана, у својој тврдоглавости, неће да се врати Богу кроз та врата. Зато су демони већ умрли и “другом смрћу” (Откр.2,11; 20,14). Прво самоубиство извршио је архангел Деница који је постао Сатана (противник). Слично се дешава и са човеком који пада у очајање и изврши самоубиство. То је човек који је изгубио чак и смисао за самоочување. Он жели да уништи самог себе, уместо да се окрене Господу љубави и живота вечног. Грех самоубиства је највећи кукавичлук, малодушност и непокајивост.

Pročitajte i  Славимо Ђурђиц: Да вас не бије малер током целе године ИСПОШТУЈТЕ ОВЕ ОБИЧАЈЕ

oče naš isus

3. Не мењање своје нечисти

Трећу врсту тешког греха описао је савремени испосник Георгије Затворник, као “лажно поуздање у милост Божју, не мењајући свој нечист и неокајан живот”. Овај тип грешника, у ствари, пориче праведни суд Божји. Он себе лажно теши говорећи у себи: Ма, Бог је милостив. Шта Га брига за моје грехе?! Бог ће то опростити. Он опрашта свакоме, па ће и мени. Нека проповедници покушавају да нас уплаше, али Бог је шири од тих плашитеља. Он је Бог љубави.

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име