Трик који практикује хиљаде људи широм света: Ево шта ће се догодити са вашим организмом ако држите лимун поред кревета

0
1866

За одмор, концентрацију, прилив енергије, боље расположење, али и за многе практичне ствари…

Колико је лимун здрав због витамина Ц који се у њему налази знају већ и врапци на грани. Међутим, оно што човечанству дууууго није било познато, па су сада сви одједном решили да испробају, јесте чињеница да управо лимун има моћ да вам потпуно унапреди живот снабдевајући вас огромном количином енергије.

лимун

За то је потребно само једно – да пресечете један лимун и оставите половину да преноћи у близини вашег кревета док спавате!

Звучи шашаво, али за овај трик постоје бројни докази:

1. Коначно ћете се опустити

Арома цитруса опушта нервни систем, смањује осећај анксиозности и помаже у отпуштању стреса који се накупља током дана у нашем телу. Ово можете да постигнете стављањем једне капи есенцијаног уља лимуна на јастучницу или, још боље, ставите лимун поред кревета.

Pročitajte i  Стара имена која су данас потпуно заборављена: Овако су се звали наши преци када су Турци дошли да их пописују 1455. године

2. Боље ћете се концентрисати

Лимун има још једно сјајно својство: његова арома чини да се боље концентришемо, а истраживања су показала да се код људи који удишу мирис лимуна свакодневно побољшавају меморија и мождана активност. Јапански научници су закључили да људи на послу праве мање грешака ако су окружени суптилним мирисом лимуна, а ако проведете читаву ноћ упијајући ову арому, ујутру ћете бити свежији и спремнији за нове изазове.

3. Бићете боље расположени

Pročitajte i  Нисте ни свесни: Ово су највећи извори заразе који вас свакодневно окружују

Кад ти живот да лимун, немој да направиш лимунаду, већ га помириши и одмах ће се осећати боље! Заправо, мирис лимуна је један од популарнијих алтернативних лекова за депресију (наравно, ово се не случајеве теже депресије која ипак захтева разговор са стручним лицем). Уколико се осећате мало сиво, само помиришите лимун – видећете да ће вам се расположење веома врзо поправити.

лимун

4. Мање бактерија

Није тајна да лимун има јака антибактеријска својства, па зашто то не бисте искористили за чишћење ваздуха у соби? Лимун је идеалан освеживач ваздуха за зимске месеце, када је ваздух у соби сув и устајао, али и за летње, када се собом шире бактерије путем клима уређаја.

Pročitajte i  Српски торњак: Аутохтона раса пастирског пса која је, нажалост, готово изумрла

5. Збогом инсектима!

Знате ли ко баш, баш не воли мирис лимуна? Мрави, муве, комарци и бројни други инсекти! Уколико имате проблема са малим крвопијама, пре него што дате новац за скупе (и често не баш ефикасне) хемикалије, пробајте да поставите неколико парчића лимуна по соби.

6. Појединци спавају и са посољеним лимуном крај главе јер им удисање тог мириса олакшава дисање, посебно људима који пате од астме, алергије или су прехлађени. Такође, крвни притисак се нормализује.

7. Нема промуклог гласа ујутро. Мисли су бистрије након буђења. Могуће је брже се разбудити ујутро, без помоћи кафе.

Опанак, Noizz.rs

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име